Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Vindahl hráčem Sparty

Sparta uplatnila opci na přestup dánského brankáře

Sdílet

Peter Vindahl se oficiálně stává hráčem Sparty. Po uplatnění opce na trvalý přestup podepsal dánský brankář, který na Letné od léta hostoval z nizozemského AZ Alkmaar, nový víceletý kontrakt. Ať se ti u nás i nadále daří, Petere!
Rodák z Helsingøru působil od svých sedmnácti let v akademii Nordsjællandu. Ve stejném klubu také sbíral první zkušenosti s dospělým fotbalem. V dánské nejvyšší soutěži odchytal 53 utkání, další tři starty přidal v národním poháru. Jeho další kroky vedly do Alkmaaru, kde v roli brankářské jedničky odchytal celkem 48 soutěžních zápasů. Osm z nich bylo v Evropské konferenční lize, ve kterých udržel hned čtyřikrát čisté konto. Přes hostování v Norimberku pak v srpnu loňského roku zamířil k nám na Letnou.
„Peter má zkušenosti ze zahraničních lig i evropských pohárových zápasů. Je to brankář, který má fyzické parametry i schopnosti, které si u tohoto postu představujeme,“ uvedl Tomáš Rosický krátce po představení nové posily. Slova našeho sportovního ředitele se vyplnila.
Vindahl se ihned po svém příchodu zabydlel v brance Sparty. Během svého více než půlročního působení ve sparťanském dresu si vybudoval silnou pozici především díky své skvělé rozehrávce a mnoha důležitým zákrokům. Ve 34 soutěžních zápasech, do kterých doposud stihl nastoupit, si Peter připsal 12 čistých kont. S devíti vychytanými nulami pak momentálně vládne této statistice mezi ligovými gólmany, čemuž přispěl 58 zákroky v 21 zápasech.
„Je příjemné vědět, že Praha na nějaký čas zůstane mým domovem. Musím ale říct, že se tu cítím jako doma už od prvního dne. Kluci mě hned vzali mezi sebe. Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný,“ řekl dánský brankář po uplatnění opce na přestup. Po podpisu nové smlouvy se tak nyní oficiálně stává sparťanem.
Petere, do dalších sezon přejeme co nejvíce úspěšných zákroků a spousty čistých kont!

Další novinky