Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Plzně bez bodu

Sparťané zapsali první ligovou prohru od konce října

Sdílet

Přestože byli svěřenci Briana Priskeho v úvodu utkání aktivnějším celkem, kvůli obdržené brance z nastavení po prvním poločase prohrávali. Hned zkraje druhé půle lovili balón ze sítě podruhé a od 53. minuty navíc dohrávali o deseti. Po závěrečném hvizdu tak museli kousat první ligovou porážku od konce října.
Ve 24. ligovém kole čekal sparťany výjezd do Plzně, součástí výpravy však nebyli David Pavelka, Jakub Pešek, Asger Sørensen a Angelo Preciado. Poslední jmenovaný si odpykával první stopku ze třízápasového trestu, který vyfasoval za červenou kartu. V základu naopak byl Lukáš Haraslín, pro kterého se jednalo o 100. soutěžní utkání ve sparťanském dresu. Úvodní sestava tak vypadala následovně: Vindahl – Vitík, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Laci, Ryneš – Karabec, Olatunji, Haraslín.
Sparťané byli od úvodního hvizdu více na míči, soupeř spíše vyčkával na případné chyby v rozehrávce, větší šance ale k vidění nebyly. V 11. minutě se osmělil Qazim Laci a ze střední vzdálenosti vyslal svou pumelenici, ta se ovšem mezi tři tyče nevešla. O čtyři minuty později si výborně naběhl za obranu Olatunji a následně našel Haraslína, který ale prováhal ideální okamžik k zakončení.
Ve 35. minutě poprvé zahrozili i hosté, ze standardní situace ze zajímavého prostoru se Kalvach snažil překvapit Vindahla, dánský brankář byl však pozorný. O deset minut později se už ale domácí radovali, Chorý využil zaváhání v rozehrávce a nadvakrát dostal míč do sítě. Do kabin tak sparťané odcházeli s jednogólovým mankem.
Vstup do druhé půle se svěřencům Briana Priskeho vůbec nepovedl, už po třech minutách prohrávali o dva a o několik minut později navíc rozhodčí udělil druhou žlutou kartu Krejčímu, který tak musel předčasně do kabin. Realizační tým na špatný úvod zareagoval hned čtyřnásobným střídáním, na hrací plochu se dostali Mejdr, Kairinen, Kuchta a Birmančević.
Domácí početní převahy využili takřka vzápětí, v 61. minutě zvyšoval na rozdíl tří branek Šulc. Další gól přidal ještě Chorý, a sparťané tak museli kousat první ligovou porážku od konce října.
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 4:0 (1:0)
Góly: 45. Chorý, 48. Souaré, 61. Šulc, 70, Chorý. ŽK: 25. Cadu, 56. Dweh, 63. Šulc, 90. Souaré – 45. Sadílek, 45. Krejčí, 59. Mejdr, 90. Kairinen. ČK: 53. Krejčí. Rozhodčí: D. Černý - I. Nádvorník, M. Podaný (J. Petřík) | VAR: M. Radina | AVAR: J. Pečenka.
Sestava Viktorie: Jedlička – Jemelka, Hranáč, Dweh – Souaré, Kalvach (C) (77. Traoré), Červ (88. Hejda), Valenta, Cadu (64. Kopic) – Šulc (88. Kliment), Chorý (77. M. Vydra).
Sestava Sparty: Vindahl – Krejčí, Panák, Vitík, Karabec (57. Kuchta), Laçi, Ryneš, Sadílek (72. P. Vydra), Wiesner (57. Mejdr), Haraslín (57. Birmančević), Olatunji (57. Kairinen).

Další novinky