Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

RozhovoryMuži A

Tohle se nesmí opakovat

Martin Vitík po 40. soutěžním zápase v této sezoně

Sdílet

V Plzni jsme odehráli už čtyřicátý soutěžní zápas v aktuální sezoně. Utkání se nám ale vůbec nepovedlo a do Prahy si vezeme porážku 0:4. Na pozápasové tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů Martin Vitík.

VITÍK Tohle se nesmí opakovat

Martine, utkání v Plzni se nám nepodařilo a prohráli jsme 0:4. Kde vidíš příčiny?
Co bych k tomu řekl. Necháme si dát ve 44. minutě gól do šatny, který vůbec nemusel padnout. Druhá půle byla od nás špatná a Plzeň dneska zaslouženě vyhrála.
Dolehl na vás náročný program a zápas s Liverpoolem, který máte v nohách?
Určitě nedolehl. Myslím, že tohle vůbec nehrálo roli. Dneska nám to nevyšlo, bylo to strašný a tím to pro nás končí. Jedeme dál, pořád jsme první a budeme pokračovat v tvrdé práci. To, co jsme dnes zažili se nesmí opakovat. Tyhle pocity jsou takové, že už je nechceme nikdy zažít.
První gól jsme dostali v závěru prvního poločasu. Co proběhlo o přestávce v kabině?
Druhý gól nás úplně utlumil. Bohužel. O přestávce jsme si řekli, že do toho musíme vstoupit úplně jinak. Řekli jsme si věci, které musíme zlepšit. To jsme ale bohužel absolutně nedokázali.
V zápase jsme dostali další červenou kartu. Čím si tu nedisciplinovanost vysvětlujete? Jak jsi viděl tu situaci, kdy Ladislav Krejčí dostal druhou žlutou?
Upřímně, ten zákrok jsem úplně neviděl, byl jsem na druhé straně. Rozhodčí to posoudil druhou žlutou kartou, takže si to může obhájit. Těch červených karet je samozřejmě hodně a určitě nás to netěší. Nevím, jestli je to něco, na čem bychom měli zapracovat, ale rozhodně bychom je neměli dostávat.
Jak složité bylo bránit Tomáše Chorého, který dal dva góly? Byl právě on tím největším problémem na bránění?
To si nemyslím. Do gólu, co jsme v první půli dostali, tak Plzeň neměla žádnou šanci. Nemyslím, že tohle byl problém. Ve druhé půli naše hra úplně ztroskotala. Pak jsme šli do deseti a soupeři se hraje samozřejmě jinak. Nebylo to jen o jednom hráči…
Překvapila vás něčím Plzeň? Například taktickým záměrem, kdy hodně zhustila střed pole i prostory na křídlech?
Plzeň nás ničím nepřekvapila, pro nás to byl prostě špatný zápas. Nedařilo se nám vůbec nic. Tím to pro nás pro dnešek končí, musíme to hodit rychle za hlavu a jedeme dál. Babrat se v tom, to by pro nás byl nesmysl. Pořád jsme první a cíle zůstávají stejné.

Další novinky