Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkySparta pomáhá

Sparta Business Club věnoval pozornost udržitelnosti

Na setkání byla prezentována i aktivita Sparty v oblasti CSR

Sdílet

Členové Sparta Business Clubu se pravidelně setkávají nad sportovními i byznysovými tématy, diskutují se zajímavými hosty z řad vedení Sparty, ze světa sportu i byznysu. Každé ze setkání má přitom své specifické téma. To poslední se konalo v sídle našeho partnera ČSOB a věnovalo se udržitelnosti a celkově společenské odpovědnosti firem.
Společenská odpovědnost je velmi důležitým tématem ve fotbalovém klubu AC Sparta Praha. Pro společnost chceme být vzorem a pozitivně je ovlivňovat. Proto se věnujeme mnoha aktivitám, díky nimž pomáháme nejen klubu a svým fanouškům, ale i svému okolí.
Sparta Business Club proto využil příležitosti svého dalšího setkání a zaměřil ho právě na odvětví udržitelnosti. „Toto téma řešíme v klubu v posledních měsících konkrétními kroky. Stejně tak si uvědomujeme, že i v dalších oborech je to výzva, a tak i téma pro naše partnery. Členům Sparta Business Clubu jsme proto otevřeli karty a nastínili kroky, které podnikáme u nás, a zároveň jsme jim přivedli odborníky, kteří v oblasti ESG mohou být přínosem pro jejich byznys,“ uvedla Eva Šťastná, ředitelka úseku péče o sponzory.
Na akci přednášeli čtyři řečníci se zaměřením na odlišné oblasti. Přítomní diváci si vyslechli více o změnách klimatu od odborníka na toto téma Michala Žáka, na kterého navázala ČSOB s projektem Green0meter, který pomáhá firmám s hledáním řešení v této sféře. Ve druhé části představila CSR manažerka klubu Irena Smetanová, jaké aktivity děláme ve Spartě a o jaké pilíře se naše CSR strategie opírá. Závěrem doplnily fotbalovou oblast z pohledu regulí zástupkyně společnosti ESG Avensis, která pomáhá firmám zapojit se do procesů udržitelného rozvoje.
Event přinesl mnohé zajímavé myšlenky a také podněty, které firmy mohou provádět v oblasti udržitelnosti směrem do budoucna. Setkání bylo zakončeno prohlídkou sídla ČSOB, které má zázemí v jedné z nejekologičtějších staveb Evropy. Celé téma nazvané Fotbal, byznys a udržitelnost tak dostál naplnění ve všech oblastech.

Sdílet

    Další novinky