Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Po pauze budeme znovu hladoví

Tisková konference s Brianem Priskem

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po zápase s Hradcem Králové odpovídal na dotazy novinářů. Během tiskové konference mluvil nejen o vítězném utkání, ale také chválil své svěřence za uplynulé období.

PRISKE | Po pauze budeme hladoví

O důležitosti vítězství nad Hradcem:
Máme za sebou týden, který byl náročný pro všechny v klubu. Věděli jsme, že dnes nezáleží na ničem jiném než na třech bodech. Po celkem solidním výkonu jsem je nakonec získali, náskok ale měl být rozhodně vyšší.
O zlomovém momentu utkání:
Určitě bylo důležité vstřelit druhý gól. Ale jestli to byl klíčový okamžik, na to neumím odpovědět. Už v prvním poločase jsme byli lepší ve všech ohledech. Mohli jsme v něm přidat druhou nebo třetí branku, ale nepovedlo se nám to.
O výkonu Honzy Kuchty:
Dnes podal velmi dobrý výkon. S tím, jak se prezentoval na hřišti, jsem spokojený. Věřím, že po reprezentační přestávce bude ještě lepší. Ale nechtějte po mně, abych se jakýmkoliv způsobem vyjadřoval k práci reprezentačního trenéra.
O gólu Hradce v   závěru zápasu:
Možná bychom mohli mít teoreticky problém, kdyby gól Hradce přišel dřív. Ale v tuto chvíli to tak nevidím. Bylo stěžejní získat tři body, což se povedlo. Situaci jsme viděli, ale dnes ji nejspíš nebudeme příliš analyzovat. Oceňuji, že hráči nechali na hřišti všechno. S ohledem na těžký program už byli přetížení. Teď dobijeme energii a vrátíme se v plné síle. Než mluvit o inkasovaném gólu, radši budu hovořit o dalších vyložených šancích, které jsme si vytvořili.
O reprezentační přestávce:
Přichází ve správný čas, to je úplně zřejmé. V průběhu období, které tímto zápasem končí, byli ale hráči naprosto skvělí. Výsledky v minulých týdnech nebyly sice takové, jaké jsme si představovali, za mě však byli kluci fantastičtí. Když to shrnu, postoupili jsme přes Galatasaray. Postoupili jsme přes Slavii do semifinále poháru, a to na stadionu soupeře. Přestože jsme měli náročný program, posbírali jsme hodně bodů a pořád vedeme ligu. Z českých týmů jsme odehráli jedenáct zápasů, což je možná nejvíce. Proti Slovácku a Plzni jsme hráli venku. Zápasy v evropských pohárech byly na úrovni Ligy mistrů. Takže bych chtěl hlavně vyzdvihnout hráče za to, jak toto období zvládli.
O trenérově programu během přestávky:
Těším se na to, že budeme mít volno. Program byl náročný pro nás všechny. Nemůžu se dočkat, až znovu uvidím rodinu, stejně jako někteří moji kolegové z realizačního týmu. I hlava si musí trochu odpočinout od fotbalu. To platí pro hráče, realizační tým a myslím si, že částečně i pro fanoušky. Byli úžasní, drželi při nás, ale na podporu teď vydali spoustu energie. Volno nám tedy přijde vhod. Až skončí reprezentační pauza, budeme znovu hladoví.

Další novinky