Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Sparťani na hostování

Podívejte se na přehled našich hráčů, kteří hostují v jiných klubech

Sdílet

Měsíc utekl jako voda a my se opět vracíme s tradičním přehledem sparťanů, kteří momentálně působí v jiných klubech na hostování. V Nizozemsku se i nadále daří Václavu Sejkovi, Tomáš Schánělec zapsal svůj první ligový gól a Dominik Plechatý se po dlouhém zranění postupně blíží k návratu na trávník.
Kryštof Daněk
Ofenzivní univerzál a současně jeden z tahounů Pardubic musel v průběhu derby s Hradcem Králové střídat z důvodu zranění. Do dvou zbylých březnových utkání tak nemohl zasáhnout. Do hry se však vrátil v posledním ligovém kole, když odehrál závěrečnou půlhodinu v souboji proti Českým Budějovicím.
Jan Fortelný
Sparťanský odchovanec zasáhl do všech březnových utkání, z toho hned třikrát v základní sestavě. Přispěl tak například k vítězství Sigmy na hřišti ostravského Baníku.
Daniel Kaštánek
Talentovaný záložník, který před necelým měsícem oslavil své 21. narozeniny, pokračuje v rekonvalesecnci po poranění kotníku ze zápasu Hradce Králové proti Jablonci. Věříme, že se už brzy vrátíš na hřiště, Kašty!
Matyáš Kozák
Po povedené zimní přípravě se dvaadvacetiletý útočník poprvé objevil v sestavě Bohemians až na konci března. V zápase na hřišti Slavie poté posbíral své první ligové minuty v roce 2024.
Ondřej Kukučka
Nadějný stoper oslavil 23. března své 20. narozeniny. Už týden před se však po dvou utkáních mezi náhradníky vrátil do základní sestavy Pardubic. Ve všech třech zbylých utkáních odehrál plnou minutáž a přispěl k zisku čtyř důležitých bodů v boji o udržení týmu v nejvyšší soutěži. Během reprezentační přestávky zároveň odehrál poločas za výběr U20 v duelu s Anglií.
Dominik Plechatý
Dominik čeká na svůj jubilejní 100. ligový start od začátku srpna loňského roku, kdy prodělal těžké zranění předního křížového vazu. V tuto chvíli by se měl blížit do poslední fáze rekonvalescence. Plechy, přejeme Ti, aby ses ještě v této sezoně alespoň jednou v dresu Liberce ukázal na fotbalovém trávníku.
Matěj Polidar
Čtyřiadvacetiletý univerzál má za sebou náročnější období. Kvůli zranění nejprve nemohl zasáhnout do zápasu se Slováckem, přičemž hned při dalším startu byl po 78. minutách hry vyloučen, což znamenalo stopku do dalšího utkání. Ani do následného čtvrtfinále MOL Cupu však Matěj nezasáhl, jelikož ho opět zadržel menší zdravotní problém. Dobrou zprávou je, že do posledního zápasu Jablonce proti Baníku vyběhl hned od první minuty a na hřišti vydržel až do samotného konce. Jen tak dál, Poli!
Václav Sejk
Skvělá forma kapitána národního týmu do 21 let nepolevuje, a to nejen v dresu Rody, kde talentovaný útočník působí od konce ledna. V druhé nejvyšší holandské soutěži si v posledních čtyřech startech připsal dvě branky. Hned třikrát se poté trefil během reprezentačního srazu lvíčat v zápasech proti Severnímu Irsku a Islandu. U gólů v národním dresu se projevila jeho sparťanská souhra s Adamem Karabcem, který na všechny jeho zásahy asistoval.
Tomáš Schánělec
Jednadvacetiletý útočník vstřelil na konci února svůj první gól v dresu Zlína. Na první ligový zásah si následně musel počkat na poslední březnový den, během kterého se prosadil v zápase proti Mladé Boleslavi. Po úvodním rozkoukávání se Tomáš zabydluje v základní sestavě „ševců“, což dokládají jeho starty v posledních dvou zápasech od úvodní minuty. Přiznáváme, že vzhledem k předešlým trefám se těšíme, co přinese konec měsíce tentokrát, Scháňo...
Filip Souček
V úvodu jara se třiadvacetiletý záložník na hřišti příliš neukazoval. Tento fakt se změnil při vítězství proti Slovácku, od kterého Filip pravidelně nastupuje v základní sestavě Jablonce. V posledních pěti soutěžních zápasech Suk střídal pouze jednou, navíc až v závěrečné minutě základní hrací doby.
Martin Suchomel
Jednadvacetiletý krajní obránce se zranil při bezgólovém souboji s Bohemians. Poranění kotníku jej od tohoto momentu na hřiště nepustilo. Martine, přejeme Ti, ať jsi brzy opět v plné síle zpátky!

Další novinky