Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-8

U8 sedmá na turnaji v Německu

Na mezinárodní akci startovalo 24 týmů

Sdílet

Sparťanská osmička se od 6. do 7. dubna zúčastnila mezinárodního turnaje v německém Eberswalde. Na akci startovalo 24 týmů ze tří zemí. Sparta byla jediným českým zástupcem a skupinou prošla hladce a ve vyřazovací fázi z toho bylo nakonec sedmé místo.
Kluby z Německa, Polska a Česka byly rozděleny do čtyř skupin po šesti. Sparťané v úvodní fázi čekaly konfrontace výlučně s domácími celky, mezi nimiž vyčníval Hamburger SV.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Hertha 03 Zehlendorf 4:0
AC Sparta Praha – Sportfreunde Kladow 1:0
AC Sparta Praha – Hamburger SV 4:1
AC Sparta Praha – SFK Dresden 3:1
AC Sparta Praha – TSV Havelse 7:0
Naši kluci zvládli ve skupině všechny překážky a bez zaváhání z ní postoupili do zlaté skupiny z 1. místa se skóre 19:2.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – Victoria Hamburg 2:2
AC Sparta Praha – SFK Dresden 0:4
AC Sparta Praha – 1. FC Union Berlín 2:2
AC Sparta Praha – FV Preussen Eberswalde 3:2
AC Sparta Praha – Pogoň Štětín 1:4
Vstup do zlaté skupiny nám nevyšel ideálně, když jsme remizovali a prohráli. V dalším průběhu jsme zaznamenali výhru, prohru i remízu a tuto fázi turnaje jsme zakončili s bilancí 1 výhra, 2 remízy a 2 prohry, což stačilo na 4. příčku.
Samý závěr akce přinesl utkání o umístění, kde jsme v zápase o 7. místo vyzvali opět Hamburk. Podobně jako ve skupině, tak i nyní jsme dokázali zvítězit.
Zápas o 7. místo
AC Sparta Praha – Hamburger SV 3:1
Sparťané tak obsadili konečné 7. místo. David Botan byl navíc vyhlášen mezi třemi nejlepšími hráči turnaje.
Nominace Sparty: Botan, Hudec, Chytrý, Koch, Matoušek, Veselý, Vyskočil, Žákovič.
Trenér Patrik Zamazal hodnotí akci: „Tento víkend jsme se vydali s druhou partou na další zahraniční turnaj do německého Eberswalde, který byl obsazen z větší části kvalitními místními týmy, ale nechyběly ani zvučná jména akademií, jako například Lipsko, Union Berlín nebo třeba polský Lech Poznaň. Pro některé kluky se jednalo o první zahraniční zkušenost, proto si myslím, že bylo velice důležité, že se nám podařilo úspěšně vstoupit do turnaje.
Sobotní základní skupinu jsme vyhráli bez ztráty bodu, nicméně nutno podotknout, že většina zápasů byla velice vyrovnaná až do samotného konce. Vyzdvihnul bych utkání s Hamburkem a Drážďany, kde bylo k vidění spoustu hezkých fotbalových momentů. V neděli nás už čekala skupina s těmi nejlepšími, do které jsme naopak nevstoupili vůbec dobře a ztratili jsme své první body.
Pak nás čekal zápas s Unionem Berlín (následným vítězem turnaje), s kterým jsme dokonce vedli 2:0, ale bohužel jsme v samém závěru přišli o vedení a zápas skončil remízou. Poté se nám podařilo zvládnout klání proti pořadatelskému týmu Eberswalde. Poslední souboj ve skupině proti polskému Štětínu, který hrál velice soubojový a agresivní fotbal, jsme prohráli.
Na závěr nás tedy čekal zápas o konečné 7. místo proti soupeři z úvodní skupiny – Hamburku, který jsme opět zvládli porazit. Chtěl bych klukům poděkovat za skvělou reprezentaci Sparty a rodičům, že za námi přijeli a fandili nám.“

Další novinky