Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-11

Dívčí turnaj v Piešťanech a mistrovské utkání s Hrdlořezy

Přípravky o víkendu předvedly výborné výkony

Sdílet

V neděli 14. dubna odehrála starší přípravka dívčí turnaj v Piešťanech. Sparťanky po celý turnaj předváděly na Slovensku skvělé výkony a byly za ně odměněny zaslouženými výsledky.
Postupně hráčky ACS porazily celky FKM Stupava (3:0), Lokomotiva Brno H.H. (4:3), FKM Nové Zámky (11:0) a Spartak Trnava WU11 (4:1). Jediné utkání děvčatům nevyšlo výsledkově a to hned v úvodu proti mladším žákyním Trnavy, které byly v turnaji také přihlášeny. Fotbalově naše hráčky dominovaly, ale věkový a především silový rozdíl oproti soupeřkám byl v konečném zúčtování nad jejich síly.  
V následné minitabulce po výhře Brna nad žákyněmi Trnavy dopadly na skóre sparťanky nejhůře a na turnaji skončily až na 3. místě i přes to, že všechny soupeřky své kategorie porazily.  
Nejužitečnější hráčkou našeho týmu byla vyhlášena Bára Otáhalová a nejlepší hračkou celého turnaje Adina Švarcová.  
Konečné pořadí: 
1. Lokomotiva Brno H.H. 
2. Spartak Trnava WU12 
3. AC Sparta Praha 
4. Spartak Trnava WU11 
5. FKM Stupava 
6. FKM Nové Zámky 
V neděli také pokračovala soutěž mladší přípravky U9, ve které se sparťanky utkaly v Satalicích s chlapci z Hrdlořez.  
Na hřišti nejmladších hráček byl úvod utkání pomalejší i kvůli horší adaptaci na přírodní trávu. V polovině utkání ale přišlo zlepšení v prudkosti přihrávek a po celou dobu utkání se také zlepšovala obranná činnost hráček především při obsazování soupeře a důrazu v osobních soubojích.  
Druhé hřiště složené z hráček r. 2014 a 2015 vstoupily do svého utkání ve vysokém tempu a nepolevily až do poslední čtvrtiny. Hru sparťanek zdobila rychlost rozhodování a přechod do útoku, díky čemuž se nám dařilo vstřelit mnoho branek.  
Ke konci utkání opadla koncentrace na vlastní výkon na hřišti a povolili jsme soupeři několik nebezpečných útoků zakončených gólem. Za předvedenou hru zaslouží pochvalu ale všechny hráčky z obou hřišť. 
Fotogalerie z utkání najdete zde a zde.

Další novinky