Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

U17 neuspěla na hřišti Slavie

Sparťani prohráli v derby 0:2 a v tabulce zůstávají druzí

Sdílet

V derby nejvyšší dorostenecké soutěže do 17 let se hrálo o první místo v tabulce. To před vzájemným zápasem držela Slavia s náskokem jednoho bodu na Spartu, která ale měla utkání k dobru.
Slávisté odstartovali zápas lépe a už v sedmé minutě se dostali do vedení, když se před brankářem Francem dokázal nadvakrát prosadit Lucas Németh. Slavia byla v prvním poločase aktivnější, v dalších šancích nejdříve Hubička přestřelil, Šmigovi pak brankář Franc zmenšil střelecký úhel a jeho pokus vyrazil.
Na přelomu úvodní půlhodiny hry se do příležitostí prosadili také sparťané, ovšem nejdříve nevyřešili dobře přečíslení v protiútoku a Kaczmarkova střela byla zablokována a pak se na pravém křídle uvolnil Vodolán. Jeho střelu domácí brankář Obdržálek neudržel, no následně se dokázal zmocnit míče před dorážejícím Topičem. Ve 38. minutě domácí zvýšili své vedení, když se po přetaženém centru z pravé strany dostal k hlavičce Lucas Németh, propasíroval balón za záda brankáře France a podruhé skóroval.
Po změně stran se hra výrazně vyrovnala. Aktivní na straně Sparty byl zejména Filip Kaczmarek, jenž svými centry vyzval k zakončení Vaňkáta i Krpálka, oba však ztroskotali na slávistickém brankáři. Sám Kaczmarek pak z nadějné pozice přestřelil branku.
V závěrečné čtvrthodině si ještě jeden výborný zákrok připsal sparťanský brankář Franc, jenž vykopl prudkou ránu domácího Kolíska, to však už nic nezměnilo na naší prohře 0:2.
Trenér Jakub Hovorka hodnotí duel: „Derby se mi hodnotí špatně, protože jsme ho nezvládli herně, čemu možná odpovídá i ten výsledek. Prvním poločas jsme prospali, soupeř náš přehrával ve všech směrech a my jsme na to nedokázali reagovat. Po přestávce jsme prostřídali a naše hra se zlepšila, k vyloženým gólovým šancím to ale nevedlo a Slavia si vedení 2:0 už pohlídala.“
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:0 (2:0)
Góly: 7. a 38. Németh.
ŽK: Havrlík, Topič (ACS).
Sparta: Franc – Mikuš, Krpálek ©, Pech (77. Pančev) – Vodolán, Havrlík, Hrubý (59. Wölfl), Havelka – Pavlo (46. Brabec), Kaczmarek, Topič (59. Vaňkát).

Další novinky