Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

U16 třetí na Memoriálu Vl. Marečka

V souboji o bronz jsme zdolali Teplice

Sdílet

Ve dnech 17. a 18. dubna se sparťanská šestnáctka přesunula do Zlína, kde ji čekal finálový turnaj 16. ročníku Memoriálu Vlastislava Marečka. Los nám v semifinále přisoudil Zbrojovku Brno. Druhou dvojici tvořily Slavia a Teplice.
Sparťané odstartovali pouť v českém poháru mladšího dorostu v semifinálové skupině, kde jejich soupeři byly Plzeň, Olomouc a Opava. V této fázi jsme za sebou zanechali ostatní týmy a z prvního místa se kvalifikovali na finálovou akci ve Zlíně.
Semifinále:
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)
Góly: 44. Dočekal, 80. Křivánek.
Sparta: Jakisch – Provazník (60. Kořínek), Ondrášek, Jeřábek – Hocek (46. Spizzirri), Střeska, Bolorbold, Sochůrek, Ondroušek (60. Křemen) – Raban (46. Azaka), Lášek.
O 3. místo:
AC Sparta Praha – FK Teplice 4:1 (1:0)
Góly: 17. Křemen, 67. Jeřábek, 81. a 83. Raban – 56. Šimek.
Sparta: Stoulil – Střeska, Provazník (70. Ondrášek), Jeřábek – Spizzirri (60. Hocek), Fejfar (65. Lášek), Sochůrek, Ondroušek – Kořínek (70. Bolorbold), Křemen, Azaka (60. Raban).
Sparťani po výhře s Teplicemi obsadili konečnou 3. příčku.
Trenér Martin Kumšta hodnotí finálový turnaj: „Vítěz může být vždycky jen jeden, stejně tak se do základní sestavy vejde vždy jen 11 hráčů. Slavia je vítězem turnaje zaslouženě a stejně tak byl zasloužený i postup Brna do finále, které nám dalo v semifinále dva góly a my jsme naopak nedali žádný.
Kluky mrzí to, že nemohli hrát na hlavním stadionu a utkat se Slavií. Tohle vše je však jen jeden malý střípek v jejich cestě plnit si svůj sen. Věřím, že řadu z nás to spíše nakopne a povzbudí být lepší už dnes, zítra a každý další den. Na závěr chci vyslovit velké díky soupeřům, organizátorům a všem, kdo se na výchově hráčů podílí.“
Zdroj foto: fotbal.cz

Další novinky