Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyŽeny A

Musíme být kompaktnější

Marian Nincz před zápasem se Slováckem

Sdílet

V prvním kole nadstavby nás čeká souboj se Slováckem. Soupeř, se kterým jsme se utkali v posledním duelu základní části, zavítá v sobotu 20.4. na Prosek. Na otázky před zápasem odpovídal asistent trenéra Marian Nincz.
Jaký je Slovácko soupeř?
Snaží se prezentovat aktivním, běhavým fotbalem s rychlými přechody směrem dopředu. Ty potom využívá ke skórování. Je to tým, který hraje především na brejky. Hráčky využívají otevřené prostory, aby se prosadily.
Co je potřeba změnit oproti minulému klání se Slováckem, abychom brali tři body?
V první řadě musíme být kompaktnější jako tým. Musíme mít větší klid na míči, a hlavně se více prosazovat ve finální třetině hřiště. V zápase v Uherském Hradišti jsme měli hodně šancí, ale mnoho jsme nevyužili.
V pohárovém zápasu se Slavií bylo hodně ošetřování. Jsou všechny holky připraveny pro duel se Slováckem?
Některé hráčky se v zápase se Slavií zranily a další zranění pak přišla na začátku týdne. Uvidíme, kdo bude k dispozici. Tým je ale připravený i ve složení, které máme k dispozici. Jsou tam nicméně ještě nějaké otazníky. V sobotu uvidíme, koho můžeme použít.
První zápas na Proseku. Cítíte oproti Strahovu nějakou změnu?
Myslím si, že na Proseku je příjemné prostředí. Rozdílem je samozřejmě přírodní trávník. Cítíme se tam také jako doma a věříme, že zápasy nám tam zápasy budou „chutnat“.

Další novinky