Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Pomohl nám první gól

Jan Kuchta přispěl k výhře nad Baníkem dvěma góly a asistencí

Sdílet

Dvěma góly, které vstřelil v úvodu druhého poločasu v rozmezí pouhých pěti minut, a asistencí na vedoucí gól Veljka Birmančeviće v závěru první půle, přispěl k vítězství nad Baníkem 4:3. Jan Kuchta překonal hranici 60 vstřelených ligových gólů a po utkání dorazil na tiskovou konferenci, kde odpovídal na dotazy přítomných novinářů.
O šanci na hattrick
Samozřejmě, trochu to mrzí, ale zároveň vím, že jsme potřebovali ve hře čerstvou krev. Věřím, že to padne příště.
O gólové oslavě
Bylo to tak trochu ze srandy, protože už před zápasem jsem říkal, že udělám něco, co úplně běžně nedělám. Kluci si pak dělali srandu, že jsme koupili Haalanda. Byla to taková show.
O vstupu do zápasu
Od začátku to mělo vysoké tempo, hrálo se nahoru dolů. Říkali jsme si, že se hlavně nesmí opakovat průběh prvního poločasu s Mladou Boleslaví. Nějaké výhrady k našemu výkonu měli, ale určitě to nebylo tak špatné. Hodně nám pomohl první gól, který dal Birma. Věděli jsme, že vzadu dělají chyby a je tam prostor, takže jsme toho chtěli využít. Jiný systém, adaptace převaha... Chtěli jsme mít zápas pod kontrolou. Dostali jsme dva góly a nakonec jsme se klepali o výsledek. Naštěstí máme všechny tři body.
O návratu na vysokou úroveň
Myslím, že zápasy v Evropě, hlavně proti Liverpoolu, nám ukázaly takové zrcadlo, a tak trochu řekly, na co máme. V tréninku neustále tvrdě pracujeme, teď hrajeme jednou týdně, takže prostoru na přípravu máme víc a můžeme nacvičovat nové herní prvky. Ještě to ale musíme dopilovat, protože v některých oblastech nám tam něco málo chybí.
O gólovém pokřiku
Určitě si to užívám. Fotbal je show a je skvělé, když 17 tisíc lidí křičí vaše jméno. Nikdo už mi to neodpáře a je mi to jedno. Nic s tím neudělám, takže bojuju a jedu dál.

Další novinky