Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkySparta pomáhá

Zúčastnili jsme se More Than Football Action Weeks

Akce trvala od 18.3. do 24.4.

Sdílet

Sparta se i letos zapojila do kampaně More Than Football Action Weeks, jejímž cílem je ukázat pozitivní vliv fotbalových klubů a organizací na společnost. V rozmezí od 18.3. do 24.4. jsme na sociálních sítích Sparta pomáhá prezentovali naše aktivity v rámci jednotlivých oblastí kampaně, které byly označeny hashtagem #MoreThanFootball. V článku vám přinášíme jejich přehled.
Action Day – Refugees and Social Inclusion
Sparta se během této sezony podílela na organizaci akce Freedom of Religion or Belief, která se skládala z mezinárodní konference a exhibičního zápasu na Strahově. Legendy ACS Costu, Dočkala a Lafatu doplnili na hřišti fotbalistky ženského A-týmu Chang a Johnson a také naši mládežníci působící v kategoriích U15-U19.
Ve spolupráci s ukrajinským klubem FK Šachtar Doněck jsme připravili týdenní sportovně-vzdělávací kemp pro 20 dětí z Doněcké oblasti ve věku 10-13 let.
International Day of Sport for Development and Peace
Hráč U19 Matyáš Poturnay je součástí mnoha aktivit Sparty na Strahově, ale i mimo něj. Jeho zapojení se zvýšilo poté, co během zimní přípravy utrpěl zranění křížového vazu. Díky svému pozitivnímu přístupu a motivaci pracovat nejen na sobě, ale také pomáhat ostatním byl navíc zvolen ambasadorem Sparty v More Than Football Action Weeks. Rozhovor s ním naleznete zde.
World Health Day
Vytvořit si vztah ke sportu a pohybu je klíčové už v mladém věku. Proto jsme vytvořili Sparťanskou fotbalovou školičku. Tento projekt je určený pro děti ve věku 3-6 let a jeho cílem je jim umožnit pravidelný pohyb v místě jejich bydliště. Pohybové kroužky se konají jednou týdně pod vedením kvalifikovaných trenérů, kteří u dětí budují vztah ke sportu a snaží se rozvíjet jejich sportovní a pohybové dovednosti prostřednictvím gymnastické a atletické pohybové průpravy. Následně se kluci a holky učí prvním fotbalovým dovednostem. Ti nejnadanější se pak mohou vyprofilovat do nejmladších výběrů AC Sparta Praha. Více o projektu se dozvíte zde.
Na FZŠ Umělecká a ZŠ Strossmayerovo náměstí na Praze 7 jsme zorganizovali přednášky o zdravém životním stylu pro žáky 7., 8. a 9. ročníků. Více než 250 studentů se více dozvědělo o zdravém stravování, škodlivosti stresu či důležitosti pohybu, spánku a pitného režimu.
Action day – Gender Equality
Jako klub dbáme na to, abychom měli ke všem stejný přístup. Ženy podporujeme nejen co se fotbalu týče, ale také chceme, aby měly stejné možnosti jako muži na manažerských pozicích. 
Action Day – Accessibility
Koncem března jsme v epet ARENĚ zorganizovali prohlídku stadionu pro 9 nevidomých a zrakově postižených fanoušků spolu s doprovody, které doplnili i dva vodící psi. Unikátní akce nabídla fotbalovým příznivcům možnost lépe poznat zázemí Sparty na Letné a také se dozvědět mnoho nových poznatků.
Více o této akci se dozvíte v článku zde.

Prohlídka epet ARENY pro nevidomé a zrakově postižené fanoušky

Action Day – Earth Day – Sustainability and Climate Change
Vratné kelímky v epet ARENĚ jsou samozřejmostí na domácích zápasech Sparty. Od přátelského souboje s Kodaní to platí i ve vybraných částech VIP prostor, kde se jich během jednoho utkání využije 400-500 kusů. I tímto způsobem pomáháme šetřit životní prostředí.
Action Day – Football and Education
David Lafata a Josef Luks byli hosty Romana Poloma na lekci finanční gramotnosti. Kluci z U17 se dozvěděli více o jejich zkušenostech v oblasti hospodaření s financemi a také se je ptali na cokoliv, co je zajímalo.
David Lafata se ohlédl za akcí: „V první řadě je skvělé, že Sparta lekce finanční gramotnosti dělá. Myslím si, že je to strašně důležité, protože ve sportu se objevuje spousta peněz a čím více se s nimi budou hráči dostávat do kontaktu, tím více je čeká nástrah. Já už nějaké zkušenosti za sebou mám a myslím si, že je důležité, aby kluci slyšeli, jak to funguje v praxi. Je super, že už v takovém věku se o to zajímají a mají možnost se o této problematice dozvědět víc.“

Sdílet

    Další novinky