Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

Prohra v Edenu

Sparťankám se proti Slavii nedařilo

Sdílet

Třetí ligové derby v sezoně fotbalistky Sparty prohrály 1:4.
Hned v úvodu utkání vybojovala Kožárová pokutový kop pro svůj tým. Míč si postavila Martínková, ale přestřelila. Vedení se tak ujala Slavia, Veselá po presinku postupovala na Kožurikovou a úspěšně zakončila - 1:0. Poločas skončil nejtěsnějším vedením slávistek. 
Start do druhé půle měly lepší domácí háčky, kterým se podařilo navýšit své vedení trefou Szewieczkové - 2:0. Sparťankám se nedařilo dostávat do šancí, naopak Slavia přidala další gól střídající Šurnovskou - 3:0. 
Spartě se podařilo snížit v 77. minutě po rohovém kopu, gól je v zápise přiznán Bertholdové - 3:1. Slavia však odpověděla také z rohu, poslední gól utkání vstřelila hlavou Szewieczková - 4:1. 
Sparta tak čtyři kola před koncem ztrácí na první Slavii deset bodů. V příštím kole hostí sparťanky doma na Proseku Slovan Liberec. 
1. liga žen, nadstavba o titul, 2. kolo
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 4:1 (1:0) 
Slavia: Lukášová - Šlajsová, Bendová, Bartovičová, Xiao (46. Morávková) - Veselá (87. Košíková), Svitková (59. Šurnovská), Černá, Krejčiříková, Khýrová (74. Divišová) - Szewieczková (87. Křivská) 
Sparta: Kožuriková - Bartoňová (55. Marcinková), Bertholdová, Bárková - Kotrčová, Sonntagová - Dlasková, Martínková (55. Trachtová), Paulenová (89. Polcarová), Chang (77. Bužková) - Kožárová (77. Motyčková) 
Branky: 49., 85. Szewieczková 15. Veselá, 65. Šurnovská - 77. Bertholdová 
ŽK: 63. Krejčiříková, 77. Lukášová - 90.+2. Trachtová

Další novinky