Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-21

Vítězný vstup do nadstavby

Sparťanky přestřílely v prvním kole nadstavby Líšeň

Sdílet

Sparťanky odehrály v neděli první kolo nadstavbové skupiny o postup. Doma na Proseku přivítaly soupeře z posledního zápasu Líšeň. Díky pěti brankám z první půle zvítězila Sparta 5:1.
Sparťanské hráčky vstoupily do nadstavby a také do zápasu nejlepším možným způsobem. Hned po úvodním hvizdu se po přesné přihrávce Marcinkové hlavičkou prosadila Klára Cvrčková – 1:0. V 16. minutě šla sama na brankářku Šarlota Truxová. V této situace si skvěle poradila a předvedla přesné zakončení – 2:0. Po deseti minutách hry se sparťanky radovaly potřetí, když po průnikové přihrávce Motyčkové navýšila vedení Bilá – 3:0. V zápase dobře fungovala spolupráce Marcinkové a Cvrčkové, která se potvrdila ve 37. minutě, když se po vyslání Marcinkové v zakončení nemýlila Cvrčková – 4:0. Hráčky Sparty kontrolovaly hru a nepustily soupeřky do žádné velké šance. Před koncem první půle sparťanky znovu udeřily, tentokrát po ose Truxová Lindáková – 5:0.
Obraz hry se ve druhém poločase změnil a několik šancí si dokázal vytvořit také soupeř. V 50. minutě předvedla pohotový zákrok Danielle Krzyzaniak a nepřipustila snížení stavu. Deset minut před koncem základní hrací doby už ale dokázala Líšeň proměnit jednu z šancí – 5:1. Více branek v zápase nepadlo a sparťanky si tak v prvním kole nadstavby připsaly tři body.
Rozhovor s Kateřinou Marcinkovou po vítězném zápase s Líšní:
Jak bys popsala dnešní zápas?
„Myslím si, že nám hodně pomohl první gól, který padl hned z první akce. V prvním poločase jsme měli několik pěkných akcí, ze kterých jsme daly góly. S druhou půlí už spokojeni nejsme.“
Líšni jsme vrátili porážku z minulého utkání, co dnes bylo jinak?
„Oproti minulému zápasu bylo hodně změn v sestavě a tým tak byl značně obměněný. Hodně nám pomohl povedený úvod utkání, kde jsme dokázaly skórovat.“
Všechny góly jsme dali v první půli, co chybělo k dalším brankám?
„Podle mého, nám chyběla úvodní energie z prvního poločasu, na kterou jsme nedokázaly navázat."
Přesto vítězství 5:1 na úvod nadstavby, to je skvělý vstup?
„Jsem ráda za vítězství a za tři body do tabulky. Takhle chceme pokračovat v další části nadstavby."
2. liga žen, 1. kolo – skupina o postup
AC Sparta Praha – SK Líšeň 5:1 (5:0)
Branky: 1., 37. Cvrčková, 16. Truxová, 27. Bilá, 44. Lindáková – 78. Murnyk
Sestava Sparty: Krzyzaniak – Svobodová (58. Krůtová), Mottyčková, Skrčená (78. Litvanová) – Marcinková, Truxová, Bilá, Stibůrková (78. Čechová), Hoffmann (58. Stanislavová) – Cvrčková, Lindáková (78. Bardová)

Další novinky