Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Výhra nad Slováckem

Sparta v Uherském Hradišti zvítězila 4:2

Sdílet

Ligové finále zahájili sparťané v Uherském Hradišti, kde zásluhou Jana Kuchty vedli už po 24 minutách o dva góly, ještě před koncem první půle se ale podařilo domácím snížit. Po změně stran přidali další přesné zásahy Lukáš Haraslín a Ladislav Krejčí, čímž rozhodli o konečném výsledku 4:2.
V prvním kole skupiny vyrazili sparťané do Uherského Hradiště, kde se naposledy prezentovali na konci února. Do utkání nebyli připraveni naskočit Martin Vitík a David Pavelka, Angelo Preciado si odpykával poslední zápas ze svého disciplinárního trestu. Úvodní sestava tak vypadala následovně: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek, Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín.
Sparťané vstoupili do zápasu aktivněji, už v 7. minutě si navedl balón z levé strany Lukáš Haraslín a následně vybídl k zakončení Birmančeviće. Ten tak učinil, jeho střela ale byla sražena a odrazila se zpět ke sparťanovi s jednadvacítkou na zádech, který mrštně obešel obránce a vypálil těsně vedle pravé tyče.
O pět minut později vyslal srbský křídelník do samostatného úniku Jana Kuchtu, který se vytasil se svým pověstným lobíkem a nedal gólmanovi sebemenší šanci – 1:0! Po dvaceti minutách hry dostali hosté domácí do dalšího závaru, aktivní Haraslín v krátkém časovém sledu dvakrát nebezpečně vypálil. Chvíli na to se hnal sám na bránu opět Kuchta a ani tentokrát se nemýlil – 2:0!
Po půl hodině hry o sobě dali vědět domácí a to úspěšně, zakončení Seung-Bina znamenalo snížení.
Hned zkraje druhé půle nařídil rozhodčí pokutový kop pro hosty, ten byl ale následně odvolán, jelikož penaltovému zákroku, hře rukou, předcházelo ofsajdové postavení. Po hodině se do hry dostal QazimLaci, který nahradil Lukáše Sadílka. Albánský záložník byl na hřišti necelé dvě minuty a už se radoval z gólové asistence. Kvalitní represink zužitkovali spolu se zakončujícím Haraslínem, který navrátil svému týmu dvougólové vedení.
Náskok však sparťané neudrželi dlouho, vzápětí se na druhé straně pískala penalta za hru rukou, kterou bezpečně proměnil Vlastimil Daníček. Lukáš Haraslín se o dvě minuty později mohl radovat znovu, tentokrát jej ale zastavila tyč. Čtvrt hodiny před konečným hvizdem se na hrací plochu dostali Adam Karabec s Victorem olatunjim, kteří nahradili dvougólového Jana Kuchtu a Veljka Birmančeviće.
Na závěrečnou desetiminutovku dostali šanci také Indrit Tuci s Jaroslavem Zeleným. V nastaveném čase byl ve vápně podražen Victor Olatunji, což znamenalo jediné – další přesná trefa Ladislava Krejčího a vítězství 4:2!
1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 2:4 (1:2)
Góly: 33. Kim, 72. Daníček (pen.) – 12. Kuchta, 24. Kuchta, 63. Haraslín, 90. Krejčí (pen.) ŽK: 34. Reinberk, 45. Vecheta, 87. Mihálik, 90. Petržela – 78. Karabec, 79. Wiesner. Rozhodčí: K. Rouček - M. Vlček, J. Hurych (D. Černý) | VAR: T. Klíma | AVAR: P. Caletka. Diváci: 7 455.
Sestava Slovácka: Fryšták – Reinberk (68. Siňavskij), Hofmann, Daníček, Blahút (83. Petržela) – Kohút (68. Mihálik), Havlík, Kim, Holzer – P. Juroška (78. Cicilia) – Vecheta (68. Kvasina).
Sestava Sparty: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí – Wiesner, Sadílek (61. Laci), Kairinen, Ryneš (82. Zelený) – Birmančević (75. Karabec), Kuchta (75. Olatunji), Haraslín (82. Tuci).

Další novinky