Ligová fotbalová asociaceChance Liga
InformaceMuži A

Většinu zápasu jsme odehráli skvěle

Tisková konference s Brianem Priskem

Sdílet

Brian Priske hodnotil na pozápasové tiskové konferenci důležitou výhru na hřišti Slovácka. Dánský trenér hovořil kromě průběhu samotného utkání o vysokém počtu ohrožených hráčů žlutými kartami, dloubáčcích Jana Kuchty nebo zdravotním stavu chybějícího Martina Vitíka.

PRISKE | Většinu zápasu jsme hráli skvěle

O nervozitě z možné ztráty na konci utkání
S podobně kvalitními týmy se vždy musíte obávat. Navíc v momentě, kdy vedete jen o gól. Domácí měli na hřišti vysoké hráče, takže jsme určitě nebyli úplně v klidu. Soustředili jsme se ale primárně na výkon našeho týmu. Do 70. minuty jsme hráli fantasticky. Musím ale vypíchnout i závěrečnou čtvrthodinu, kdy kluci nic nevypustili a předvedli svou kvalitu. Hru pozitivně ovlivnili i střídající hráči a výsledkem toho všeho byla penalta a závěrečný gól.
O hrozbě trestů za žluté karty u devíti hráčů
Abych se přiznal, nebavili jsme se o tom. Pro nás byl dnešní zápas tím nejdůležitějším a neřešili jsme, co přijde v sobotu.
O zakončeních Jana Kuchty
Předvedl mistrovskou kvalitu, a to nejen v tomto aspektu. Podal skvělý výkon nejen před brankou, kdy dvakrát zachoval klid, ale zároveň výborně pracoval pro tým a odvedl velký kus práce i do defenzivy.
O zdravotním stavu Jana Kuchty a Martina Vitíka
S Honzou jsem se o nebezpečném zákroku z prvního poločasu nebavil, ale vzhledem k tomu, že dohrál, by měl být v pořádku. Možná si tím chtěl jen získat pozornost… Viťas se s kotníkem stále trochu trápí. Během týdne se s námi zapojoval do některých částí tréninku, ale při našem odjezdu do Uherského Hradiště nebyl připraven na zápasovou zátěž. Doufám, že bude do dalšího zápasu v pořádku.
O výkonu Slavie a blízkosti titulu
Jejich celé utkání proti Baníku jsem neviděl. Titul je pro nás stále velice daleko, ještě nás čekají čtyři utkání.

Další novinky