Ligová fotbalová asociaceChance Liga
InformaceMuži A

Věděl jsem, co dělám

Lukáš Haraslín se proti Slovácku znovu gólově prosadil

Sdílet

Třetí vítězství nad Slováckem v tomto ligovém ročníku oslavil Lukáš Haraslín opět vstřeleným gólem. Tentokrát se navíc postaral o vítěznou branku, která výrazně přispěla k zisku tří bodů. Slovenský křídelník odpovídal po skončení utkání na dotazy novinářů na tiskové konferenci.
Jak bys popsal závěrečné drama?
Drama si z toho děláme v posledních zápasech trochu sami. V zápasech dominujeme a máme je pod kontrolou, ale pak přijde takový chvilkový výpadek. Myslím však, že jsme utkání kontrolovali i před koncem za stavu 3:2. Tento zápas jsme měli ukončit dřív a dohrát to v klidnějším tempu. Důležité je, že jsme zvládli první krok a máme tři body.
Znervózněla vás včerejší vysoká výhra Slavie?
Řekl bych, že vůbec. Díváme se sami na sebe a na to, co nás čeká v dalších zápasech. Hlavní je, že držíme čtyřbodový náskok. Na jejich zápasy se budeme soustředit až teď v rámci přípravy.
V rámci skupiny o titul vás nejspíše čekalo v porovnání se Slavií a Plzní to nejtěžší utkání. Viděl jsi to tak?
Myslím si, že v nadstavbové části nás nečeká žádný snadný zápas. Podobné duely bývají tak těžké, jak si je sami uděláte. V prvním poločase jsme do stavu 2:0 jasně dominovali, ale udělali jsme pak drobnou chybu, kterou soupeř využil. I tak jsme dokázali přidat další gól na 3:1 a mohli následně využít i další příležitosti. Nakonec jsme dostali gól my, ale i tak jsme to zvládli. Teď se můžeme soustředit na to, co nás čeká.
Při tvé trefě asi všichni čekali, že vystřelíš na zadní tyč, ale ty jsi zvolil tu přední. Provedl jsi to přesně tak, jak jsi zamýšlel?
Přesně takhle jsem to chtěl, protože mi podobné střely brankář v prvním poločase chytil. Vždy udělal o krok navíc směrem na zadní tyč, takže jsem teď zvednul hlavu a cíleně zamířil na druhou stranu. Mohl mi to zblokovat obránce, ale věděl jsem, že když si navedu míč na střed, otevře se mi prostor mezi nohama. Protihráč se v těchto situacích snaží zakrýt především zadní tyč a střelu zblokovat. V tu chvíli ale můžu střílet na druhou stranu.
Při dalším pokusu jsi se ale znovu rozhodl pro zadní tyč…
A bohužel jsem ji přímo trefil. Kdybych střílel na přední, třeba by to byl gól. Snažím se danou situaci během té chvilky vždy vyřešit co nejlépe. Jsem rád, že mi to dnes vyšlo alespoň jednou a mohl jsem přispět k výhře.
K vítězství jste došli i bez napomenutí hráčů v karetním ohrožení. Měli jste to při zápase v hlavě?
Nad žlutými kartami jsme sice před zápasem trochu přemýšleli, ale na hřišti už něco takového neovlivníte. Kdyby někdo z nás kartu dostal, máme tu další hladové hráče, kteří by mohli zaskočit. Není nás pouze jedenáct, naopak tu máme vyrovnaný kádr, takže nebyl moc prostor pro nějaké kalkulace. Ty se stejně většinou nevyplácí. Jsme moc rádi, že se nikdo z ohrožených nevykartoval a máme v tomto ohledu celý tým k dispozici.
Jak hodnotíš dva gólové loby od Honzy Kuchty?
Je to takové jeho typické zakončení, které zkouší často na tréninku. Brankáři to nemají zrovna v lásce. Dnes to dvakrát výborně vyřešil. Jsme samozřejmě všichni rádi, že nám to tam v posledních zápasech padá a věříme, že to vydrží i do těch dalších.
Co vůbec může s podobným zakončením brankář dělat?
Nic se s tím asi dělat nedá. Když útočník zakončí včas z dostatečné vzdálenosti, kdy je míč metr nebo dva před vámi, nic moc už pak nezmůžete. Kuchtič to dneska vyřešil famózně.

Další novinky