Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

Porážka v posledním derby sezony

Ve druhé půli snížila Trachtová

Sdílet

Poslední derby sezony sparťankám nevyšlo, doma na Proseku prohrály se Slavií 1:3. Po nevydařeném prvním poločase (0:3) se sparťanským hráčkám podařilo snížit ve druhé půli.
Slavia se do první velké šance dostala v 5. minutě, Kožuriková ale proti Šurnovské dobře zasáhla. Na druhé straně z dálky trefila břevno Dědinová.  
V 8. minutě už šly ale slávistky do vedení, po centru Krejčiříkové do pokutového uzemí se hlavou prosadila Šurnovská - 0:1. Za další tři minuty dostala prostor k zakončení Khýrová, Kožuriková však její střelu lapila.  
Své vedení hostující hráčky navýšily v 32. minutě, po centru Šlajsové se ve vápně z první prosadila Svitková - 0:2. A pět minut před koncem poločasu skórovala Slavia znovu, volná Šurnovská mířila nechytatelně do šibenice - 0:3.  
V poločase provedl trenér Gregora v sestavě tři změny, do hry přišly Polcarová s Dlaskovou a výměna nastala i v bráně, kam se postavila Krzyzaniak. Kanadská golmanka během druhé půle předvedla několik dobrých zákroků a žádnou střelu za svá záda nepustila.
Druhou půli sparťanky vyhrály 1:0. V 59. minutě zapresovala útočnice Trachtová, uspěla v souboji se stoperkou Bendovou a zakončila po zemi k tyči - 1:3. V závěru chtěly domácí fotbalistky přidat ještě další branky, největší přiležitost měla dvě minuty před koncem Cvrčková, ale Lukášová tentokrát zůstala nepokořena.  
Ani páté derby sezony tak nepřineslo vítězství fotbalistek ACS. V posledním kole jedou sparťanky do Liberce, zápas s tamním Slovanem má výkop ve středu 22. května v 18:00. 
1. liga žen, nadstavba o titul, 5. kolo
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:3 (0:3) 
Branky: 59. Trachtová - 8., 40. Šurnovská, 32. Svitková 
ŽK: 62. Paulenová - 90.+1. Keene 
Sparta: Kožuriková (46. Krzyzaniak) - Dědinová, Pochmanová, Bertholdová - Paulenová (86. Kožárová), Bužková (46. Polcarová), Kotrčová, Chang, Bárková - Trachtová (84. Cvrčková), Martínková (46. Dlasková) 
Slavia: Lukášová - Šlajsová, Bendová, Košíková (84. Keene), Xiao (84. Divišová) - Krejčiříková (75. Stackpole), Svitková, Černá, Šurnovská (67. MCLaughlin), Khýrová - Szewieczková (67. Křivská) 

Další novinky