Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyMuži A

Jsme šampioni

Po jasné výhře v Boleslavi můžeme slavit 38. titul

Sdílet

Dvě kola před koncem ligového ročníku jsme si zajstili v pořadí 38. ligový titul. Na půdě Mladé Boleslavi, která byla doposud jediným ligovým týmem, který jsme v této sezoně nedokázali porazit, jsme zvítězili jednoznačným poměrem 5:0. Hlavní hvězdou utkání byl Jan Kuchta, jemuž se podařilo vstřelit hned čtyři góly.
Poprvé v utkání zahrozili domácí, když se po rohovém kopu dostal míč k Sakalovi, který neváhal, a z první vyslal na Vindahlovu branku tvrdou ránu. I přes radost některých fanoušků zamířil zambijský záložník pouze do boční sítě. Ze střední vzdálenosti to v 13. minutě zkoušel na druhé straně Laci, ale také jeho pokus branku těsně minul.
Ve dvacáté minutě však odstartovala fáze hry, kterou bychom mohli nazvat patnáctiminutovkou Jana Kuchty. Ten zahájil svou show dorážkou po střele Angela Preciada, která skončila jen na tyči. O tři minuty později doklepl za záda Mikulce vyraženou střelu Haraslína a vedli jsme o dva. Ale ani to nebylo všechno. Po krátkém oddychu si Honza znovu počkal na zadní tyči na přesný centr Ladislava Krejčího a i v těžké pozici jej opět dokázal uklidit do branky – hattrick!
Krátce před koncem poločasu Ladislav Krejčí potvrdil, že jeho asistence u třetího gólu nebyla žádnou náhodou. Na levé straně hřiště se znovu dostal k míči a tentokrát na milimetr přesným centrem našel hlavu Angela Preciada. Od další trefy nás v ten moment dělilo jen pár centimetrů, jelikož jeho pokus skončil jen na břevně.
Tam, kde první poločas skončil, odstartoval i ten druhý. Sparťanskou dominanci na hřišti totiž potvrdil hned po pár minutách další vstřelený gól. Pro fanoušky nebylo ani tentokrát složité uhodnout, kdo byl jeho autorem. Po skvělém přenesení od Vindahla a přihrávce od Sørensena se efektivně, ale hlavně efektně uvolnil Krejčí a podruhé v zápase naservíroval míč osamocenému Kuchtovi. Ten se ani tentokrát nemýlil a zvýšil na rozdíl čtyř branek.
Nechybělo málo a mohli jsme v 62. minutě slavit i pátou trefu sparťanského útočníka. Po přihrávce Lukáše Haraslína ho ale dokázal rychlým přesunem vychytat brankář Mikulec. Ten se zaskvěl také o pár chvil později, když konečky prstů vytáhl střelu Matěje Ryneše. V 71. minutě se v další příležitosti objevil opět Kuchta, ale zakončení lobem mu tentokrát nevyšlo. Musel se tak spokojit pouze se čtyřmi vstřelenými góly.
Na svou první velkou šanci si domácí museli počkat do 86. minuty. Do samostatného úniku se dostal střídající Yusuf, ale Peter Vindahl si čisté konto vzít nenechal a hlavou vyrazil míč do bezpečí. Nic dalšího se v zápase už nestalo a to znamená jediné – po jasném pětigólovém vítězství můžeme slavit 38. mistrovský titul.
1 / 621
FK Mladá Boleslav – AC Sparta Praha 0:5 (0:3)
Góly: 20., 23., 35. a 51. Kuchta, 78. Vydra. ŽK: 40. Kušej – 71. Krejčí. Rozhodčí: J. Machálek - K. Hájek, P. Antoníček (M. Radina) | VAR: J. Všetečka | AVAR: J. Pečenka. Diváci: 5 000.
Sestava Ml. Boleslavi: Mikulec – Král, Suchý, Karafiát (46. Yusuf) – Fulnek, Sakala (59. Kubista), Žitný (59. Matějovský), Kadlec – Ladra (59. Mareček), Kušej – Jawo (83. John).
Sestava Sparty: Vindahl – Sørensen (73. Vitík), Panák, Krejčí – Preciado (83. Wiesner), Laci (73. Vydra), Sadílek, Ryneš – Haraslín (65. Solbakken), Kuchta, Birmančević (83. Olatunji).

Další novinky