Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Zemřel Ivan Mráz

S lítostí oznamujeme, že bývalý sparťanský útočník odešel do fotbalového nebe

Sdílet

S lítostí oznamujeme, že v noci ze soboty na neděli odešel do fotbalového nebe krátce před svými 83. narozeninami legendární sparťanský útočník a trenér Ivan Mráz. Čest jeho památce!
Ivan Mráz odehrál za Spartu v letech 1963 - 1972 celkem 112 ligových zápasů, v nichž vstřelil 47 gólů. V tom nejkrásnějším dresu nastupoval například po boku Andreje Kvašňáka a Václava Maška a vybojoval dva mistrovské tituly. Patří mezi členy Sparta Plejer Clubu.
Ve své fotbalové kariéře vyhrál další ligový titul s pražskou Duklou. Byl také členem reprezentačních výběrů. V národním týmu odehrál 4 zápasy a vstřelil pět branek. Zároveň patřil do kádru olympijské reprezentace, s níž vybojoval na olympijských hrách v roce 1964 stříbrné medaile.
Po skončení hráčské kariéry se věnoval převážně trénování. Spartu vedl v sezoně 1974/75 během níž dokázal se svým týmem zvítězit v Československém poháru. V dalších letech se usadil v daleké Kostarice, kde se mu podařilo s týmem Alajuelense získat v letech 1980 a 1991 další dva mistrovské tituly.
Celé rodině pana Mráze vyjadřujeme upřímnou soustrast. Čest jeho památce!

Sdílet

    Další novinky