Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyMuži A

Ukázali jsme, že jsme nejlepší

Tisková konference s Brianem Priskem

Sdílet

Brian Priske se krátce po zisku 38. mistrovského titulu účastnil tiskové konference v Mladé Boleslavi. Novinářům odpovídal na otázky ohledně síly svého týmu, o oslavách s fanoušky nebo momentu, kdy si začal být výhrou jistý.
O srovnání obou titulů
Každý z nich vidím trochu jinak. Před tím minulým jsme ho 9 let nevyhráli. Provázela ho taková nejistota, kdy jsme museli být hodně odolní. V tomto případě jsme však ukázali, že jsme nejlepším týmem v Česku. Byli jsme dominantní po celou sezonu, hráli skvělý fotbal a zatím vybojovali 86 bodů, což naší kvalitu jasně dokládá.
O osobní důležitosti tohoto titulu
Určitě víte, že nerad mluvím o sobě. Rád bych tedy řekl za nás všechny, že jsme skutečně hrdí na to, že jsme titul obhájili. S podobným úspěchem jsem se ve své kariéře doposud nesetkal, stejně tak jako několik dalších členů týmu. Sparta čekala na něco takového dlouhých 23 let, takže je to určitě velká věc. Teď to ale chceme ještě vylepšit a vyhrát i pohárové finále.
O jedné věci, na kterou je nejvíce hrdý
Jsem opravdu pyšný na to, kolik bodů se nám v tak náročném programu podařilo vybojovat. Odehráli jsme 14 velmi těžkých zápasů v Evropě s velice silnými soupeři. I přesto jsme dokázali vyhrát ligu a dostali se do finále poháru. Bylo důležité, že jsme se v této fázi sezony, která neprobíhala jen na podzim, ale i v začátku jarní části, dokázali po celou dobu soustředit a kontrolovat zátěž hráčů. Sezona, ve které odehrajete tak velký počet zápasů a získáte tolik bodů, je mimořádná.
O oslavách s fanoušky
Kvůli těmto momentům, jako je sdílená radost s fanoušky, děláme fotbal. Posledních 18 měsíců bylo z mého pohledu opravdu magických. Hráči si to zasloužili především za to, jak skvělý fotbal předvádějí. Je nádherné, že to fanoušci dokážou ocenit. Dokazuje to, že fotbal je hlavně o výhrách. Chceme získávat tituly a vyhrávat, a to nejen ve velkých zápasech. Jsem hrdý na to, jaký tady máme tým.
O momentu, kdy si byl jistý ziskem titulu
Před zápasem jsem měl dobrý pocit, což platilo pro celý týden. Dobře jsme pracovali a zažili celkově povedený týden. Možná jsme trochu doufali, že už by se to mohlo povést ve středu. Když jsem pak ale viděl, jak se kluci spolu bavili během společné návštěvy navštívili utkání hokejového šampionátu, opravdu jsem věřil, že to dnes zvládneme. A to se vším respektem k Mladé Boleslavi, která má za sebou velmi dobrou sezonu. Tak nějak jsem tušil, že to dnes vyjde. Po prvním gólu jsem si proto byl docela jistý, že to dokážeme.
O výkonu Jana Kuchty
Měl přidat i pátý gól... Je jasné, že hrál skvěle. Jsem za Honzu šťastný, stejně tak jako celá Sparta. Věřím, že stejné to bude i pro celé Česko, až se představí na EURU. Je teď ve formě a určitě by si nominaci zasloužil.

Další novinky