Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

Sparta s trojnásobným zastoupením na ME U17

Česko ve skupině narazí na Kypr, Ukrajinu a Srbsko

Sdílet

Česká fotbalová reprezentace do 17 let si v březnu zajistila účast na mistrovství Evropy této věkové kategorie, které se uskuteční od 20.5. do 5.6. na Kypru. Ve finální nominaci trenéra Jiřího Žiláka figuruje trojice sparťanů: Dennis Krpálek, Lukáš Moudrý a Ondřej Penxa.
Čeští mladíci odstartovali svou cestu v I. fázi kvalifikace v Portugalsku. Po jasných výhrách s Černou Horou (4:0) a Albánií (6:1) sice přišlo zaváhání s domácím výběrem (0:2), ale se šesti body se umístili druzí a společně s Portugalskem si vybojovali postup do elitní fáze kvalifikace. V dresu Česka nastoupili v této části tři hráči ACS: Matyáš Poturnay, Lukáš Moudrý, Dennis Krpálek. První dva jmenovaní navíc zaznamenali po jednom přesném zásahu.
Ve finální fázi kvalifikace Česko cestovalo do Bosny a Hercegoviny. Výhry s Běloruskem (1:0) a domácí Bosnou (2:0) znamenaly druhou příčku v tabulce a zisk místenky na evropský šampionát. Nic na tom nezměnila ani prohra s vítězem skupiny z Polska (1:2) v posledním souboji. Pod postup naší země se podepsali Dennis Krpálek, Ondřej Penxa, Simon Pavlo a Lukáš Moudrý, který se taky gólově prosadil do sítě Bosny.
Do finální nominace trenéra Žiláka se z našich hráčů, kteří zasáhli do bojů o postup na ME, nedostali Simon Pavlo a dlouhodobě zraněný Matyáš Poturnay. Náš národní výběr se ve skupině setká s Ukrajinou, Srbskem a domácím Kyprem.
Program:
20.5. | 19:30    Kypr – Česko, (Larnaca)
23.5. | 17:00    Česko – Ukrajina, (Paralimni)
26.5. | 19:30    Česko – Srbsko, (Larnaca)
Držíme palce, kluci!
Foto: fotbal.cz

Další novinky