Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyWU-13

WU13: Prohra s dívkami Slavie, výhra nad chlapci Modřan

Dva víkendové zápasy mladších žákyň

Sdílet

V sobotu 18. května čekalo mladší žákyně další pražské derby. Ve Vršovicích na umělé trávě se postavily malé sparťanky slávistkám.
Spartu velmi brzy poslala do vedení Gablíková, která se vydala napadat brankářku domácích, donutila ji k chybě a vstřelila důležitou branku. K vidění byl skvělý fotbal. Ačkoliv také soupeř hrozil ze svých šancí, Norková v bráně byla jistá. Sparťanky držely aktivitu a vypracovaly si několik šancí, po kterých mohly vedení zvýšit.
V 18. minutě soupeř srovnal po individuální chybě v defenzivě, což sparťanky trochu zabrzdilo, ale stále byla na týmu vidět chuť vzít si vedení zpět. Za slávistickou brankářkou pak dvakrát zvonilo břevno, ale další gól už děvčata do branky soupeře nedotlačila. Naopak pár vteřin před koncem poločasu přišla další hrubá chyba v defenzivě, která soupeře posadila na koně a nalomila psychiku sparťanek.
K druhému poločasu už není moc co dodat. Třetí podobná chyba v rozehrávce byla také potrestána a za stavu 3:1 se až na pár výjimek tým ze hřiště vytratil. Soupeř skóroval naprosto ze všeho, byl v herní pohodě a výsledkem je zasloužená vysoká prohra.
Dobře rozehraný zápas tak z velké části ovlivnily právě hrubé chyby. Ty k fotbalu nepochybně patří, jen je potřeba se z nich poučit a neopakovat je napříč celou sezonou. To letos rozhodovalo ve velkých zápasech nejvíce. Herně v derby hráčky nezaostávaly a nepropadly, ale u některých je vidět velká nervozita a svázanost, která se dost podepisuje na herním výkonu. I na tom je třeba pracovat.
V nadstavbové části čekají sparťanky ještě domácí zápasy s Plzní a právě Slavií, venku hrají v Liberci.
1. liga mladších žákyň Čechy, nadstavba postup, 3. kolo
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 8:1 (2:1)
Sestava: Šillová, Kratochvílová, Táborká, Machová, Martinů, Chmelová, Drtinová, Maxová, Gablíková, Kašparová, Norková, Mikanová, Voříšková, Porupková
Fotogalerie zde.
V neděli pokračovala pražská soutěž, kdy mladé sparťanky zajížděly do Modřan. Hrálo se na umělé trávě menších rozměrů, zejména co se týká šířky hřiště, a tak se jednalo o utkání plné osobních soubojů.
Komentář trenéra Petra Nedvěda: “Drželi jsme hodně míč, otáčeli hru, nebáli se hrát 1v1 a vytvořili si tak velké množství brankových příležitostí, které jsme nedokázali proměnit. Soupeř hrozil hlavně z brejků a dlouhých nakopávaných míčů. Dvěma brankami rozhodla utkání Kurzweilová, která strhla vítězství na naši stranu.”
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B, 19. kolo
SK Modřany “D” - AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Sestava: Norková, Hutsuliak, Maxová, Drtinová, Jansová, Jínová, A. Kurzweilová, Piovarči, Porupková, Straková, Šípková, Voříšková, Zdeňková

Další novinky