Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-15

WU15: Výhra v derby zajistila 1. místo

Sparťanky na Proseku porazily Slavii 4:1

Sdílet

V 5. kole nadstavby české části 1. ligy starších žákyň si mohly sparťanky zajistit 1. místo, když by na Proseku porazily Slavii. Po přesvědčivém vítězství 4:1 se tak již kolo před koncem mohou s předstihem radovat z prvenství. 
Komentář trenéra Karla Truksy: „Sparťanky vlétly do utkání jako uragán, když se ve druhé minutě trefila Eliška Volhejnová po krásné přihrávce od Rozárie Petrákové. Naše hráčky se velmi dobře pohybovaly, kombinovaly a svým vysokým presinkem nenechávaly soupeřkám čas ani prostor pro konstruktivní rozehru.  
V 19. minutě Anna Oudránová zvýšila vedení na 2:0, když opět přihrávala Rozárie Petráková. Mladé sparťanky neustupovaly ze své fyzicky náročné hry a odměnou jim byl další gól, kdy se po nezištné přihrávce Anny Oudránové trefila dobře hrající Natálie Čuntová - 3:0.  
Slávistky dokázaly snížit po ojedinělém nedorozumění sparťanské obrany. První poločas tak skončil 3:1. V druhém poločase jsme hráli nízký blok s tím, že budeme využívat rychlosti našich hráček k rychlým protiútokům. Toto se nám moc nedařilo. Slavia měla opticky navrch, ale sparťanky svou pozornou obranou dovedly utkání do vítězného konce. V nastaveném čase se ještě trefila Kateřina Murgačová po rohu Terezy Hotovcové - 4:1. 
Holky předvedly skvělý týmový výkon, zaslouží obrovskou pochvalu, hlavně první poločas byl z naší strany excelentní, druhý holky zvládly takticky na jedničku. Zcela po právu vyhrály českou 1. ligu starších žákyň.”  
1. liga starších žákyň Čechy, nadstavba postup, 5. kolo
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 4:1 (3:1)
Branky: 2. Volhejnová, 19. Oudránová, 28. Čuntová, 80.+2. K. Murgačová - 29. Stejskalová
Sestava: Rajsnerová, Repšová - Šumná, Matoušová, Smutná, Volhejnová, K. Murgačová, Hotovcová, Oudránová, Drbohlavová, Petráková, Fischerová, Lopatová, Ambrušová, Čuntová, Koblihová

Fotogalerie ze zápasu zde.
Poslední kolo ligové soutěže sehraji hráčky ACS ve středu 12. června od 17:00 proti Viktorii Plzeň na hřišti Sokola Losiná.  
Po konci dlouhodobé soutěže následuje finálový turnaj ve Velkém Meziříčí, kde se střetnou nejlepší družstva z Čech a Moravy (a Slezska). Sparta jako vítěz české části ligy změří síly s Baníkem Ostrava, který má také kolo před koncem již jisté první místo v moravské skupině. Zápas má výkop v sobotu 15. června od 14:00. O třetí místo bude od 11:00 taktéž ve Velkém Meziříčí hrát Slavia s jedním z dvojice Slovácko/Lokomotiva Brno.  

Další novinky