Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeWU-21

Vítězství na závěr sezony

Sparťanky nastřílely Olomouci šest branek

Sdílet

Poslední nadstavbové kolo 2. ligy žen sparťanky odehrály venku s Olomoucí. V prvním poločase skórovaly sparťanské hráčky hned čtyřikrát, ve druhé půli přidaly další dvě branky a sezonu tak zakončily vítězně díky jasné výhře 6:1 nad Olomoucí.
Hodnocení trenéra Pavla Malkovského: „Základní sestava byla složená ze sedmi hráček dorosteneckého týmu trenérky Mocové a doplněná o čtyři hráčky A a B týmu. Ze zápasu jsme zaslouženě odešli vítězně.
Vstup do zápasu nebyl dobrý a naše hráčky se probudily po inkasovaném gólu z chybné rozehrávky a špatné komunikace defenzivní řady a gólmanky. Po obdržené brance začaly hráčky plnit pokyny týkající se pohybu s míčem i bez něj s náběhy do volných prostor, dařila se výstavba akcí od brankářky s přechodem přes stoperky, středovou řadu v kombinaci s průnikovými pasy za obranu, kdy pro soupeře byly značně nebezpečné Marcinková s Plachou. Ze zadních řad byl útok efektivně doplňován i hráčkami plnícími standartně defenzivní úkoly. Přebírání těchto hráček v útočné fázi dělalo soupeřkám značné potíže, čehož jsme využili k poločasovému vedení 4:1.
V poločase jsme vystřídali hned tři hráčky juniorského týmu pro další zápasy. Hráčky ze střídačky využily svoji šanci a došlo ke zrychlení akcí i po druhém křídle Radkou Lindákovou a na podhrotu se úspěšně zapojila i Kateřina Litvanová se svým prvním gólem za ženy. Naše radost z předvedené hry a výsledku 6:1 byla pokažena poraněním kotníku při došlapu Natálie Rupcové.
Za realizační tým poděkování děvčatům z A-týmu za ochotu hrát i v době, kdy má áčko již volno, za předvedenou hru, nasazení, bojovnost v soubojích 1na1 a plnění daných pokynů. Děvčatům B-týmu, ale především enklávě dorosteneckého týmu za herní a profesní vyspělost, kterou předvedly na hřišti proti ženám z Olomouce se zřetelným rukopisem jejich trenérky Mocové.“
1. liga žen, skupina o postup – 6. kolo
SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha 1:6 (1:4)
Branky: 10. Veselá – 17., 24. Balázsová, 40. Plachá, 42. Bárková, 55. Litvanová, 77. Marcinková
Sestava Sparty: Urbancová – Nováková, Bárková, Vopatová, Skrčená, Lesáková (46. Trnovcová), Marcinková, Balázsová (46. Litvanová), Truksová (46. Lindáková), Rupcová (65. Brejšková), Plachá
Náš B-tým se ve 2. lize žen umístil celkově na druhém místě. Ve dvaceti odehraných zápasech zaznamenaly sparťanky třináct výher a jednu remízu a získaly tak celkem 40 bodů. Sparta vstřelila ze všech týmů druhé ligy nejvíce gólů a zároveň jich také nejméně obdržela, když má pozitivní bilanci 72:24.

Další novinky