Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15U-13U-8

Vložené zápasy U13 a U15 s Ústí a turnaje U8

Přehled výsledků mládeže

Sdílet

Sparťanské kategorie U13 a U15 doma během týdne přivítaly Ústí nad Labem. Osmička se během uplynulých dnů představila na turnaji ve Vídni a na PLANEO CUPu. Přečtěte si, jak se dařilo naším týmům.
U15
AC Sparta Praha – FK Ústí nad Labem 4:1 (1:1)
Góly: 25. a 57. Krejčí, 46. Heisig (pen.)., 72. Klečar – 9. Zahálka (pen.).
ŽK: Kubíček (ACS).
Sparta: Dyntar – Vosička, Forejt ©, Federle – Konečný, Kubíček, Nespěšný (61. Vondrášek), Heisig – Pospíšil (51. Šebrle), Krejčí (66. Mašát), Klečar.
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „V úvodu utkání bylo v naší hře příliš hektiky, nepřesností, někdy až zatků, ze kterých se soupeř dostal do nebezpečných příležitostí. Mezitím jsme zahrozili i my, ale Krejčí ještě svoji šanci neproměnil. Nepovedený úvod utkání vyústil proměněnou penaltou ústeckých. Po obdržené brance jsme se postupně zlepšovali. Při našem velkém tlaku z 24. minuty jsme několikrát obstřelovali hostující branku, po chvíli nastřelili břevno a následně zaslouženě vstřelili po přehození brankáře Krejčím vyrovnávací gól.
Ve druhém poločase, z naší strany o mnoho kvalitnějším než prvním, jsme se brzy dostali do vedení, když Konečný prošel do vápna, byl faulován a osvědčení penaltový střelec Heisig se nemýlil. Následně, opět z našeho velkého tlaku zvýšil Krejčí a po několika šancích z rychlých protiútoků ještě navýšil po úniku Šebrleho na konečných 4:1 Klečar. Mám radost z toho, jak jsme se prezentovali ve druhém poločase a za ten chci hráče pochválit. Navíc musím ocenit Štěpána Dyntara, který nás podržel v několika těžkých situacích.“
U13
AC Sparta Praha – FK Ústí nad Labem U14 6:5 (4:2)
Góly: 7., 9., 30. a 69. Vitarigov, 23. Tůma, 59. Skuhravý – 4. Trejbal, 21. a 79. Molčan, 58. Oplt, 68. Kotlár.
ŽK: Bayer (ACS).
Sparta: Procházka – Baroch (41. Rumanský), Macháček (41. Sojka), Štěpnička – Bayer, Ševínský, Malý ©, Babiar (41. Macků), Tůma – Vitarigov, Kubín (41. Rumanský).
Trenér Jan Šabacký hodnotí duel: „Do utkání jsme měli vlažný vstup, který hned soupeř potrestal brankou. Postupem času jsme začali přebírat herní iniciativu my. Srovnali jsme se s důrazem v osobních soubojích a zlepšili pohyb bez míče. Už do poločasu jsme zvládli vývoj utkání otočit a po 40. minutách jsme vedli 4:2. Druhá půle kopírovala tu první a nabídla spoustu brankových příležitostí na obou stranách. Ústí vždy stáhlo na jednobrankový rozdíl a my vždy zvládli rychle odpovědět. Končená výhra 6:5 je rozhodně zasloužená, nerodila se vůbec jednoduše, ale klukům patří pochvala za zlepšené individuální výkony v průběhu zápasu.“
U8
Osmička měla během posledních dnů náročný program, když se zúčastnila dvou turnajů.
Turnaj ve Vídni
V hlavním městě Rakouska se setkaly týmy z několika okolních zemí, které byly rozděleny do skupin po sedmi.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – SK Sturm Graz 1:1
AC Sparta Praha – AKA Haladas 1:1
AC Sparta Praha – Red Star Penzing 5:0
AC Sparta Praha – SKN St. Pölten 5:0
AC Sparta Praha – Hertha Wels 2:0
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 2:2
Sparťané prošli základní částí bez prohry a s bilancí tři výhry a tři remízy je čekala zlatá skupina.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – Keruleti Budapešť 1:1
AC Sparta Praha – AKA Haladas 1:1
AC Sparta Praha – Mészöly Focisuli Budapešť 0:1
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 1:1
AC Sparta Praha – SK Sturm Graz 2:0
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:1
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 1:3
AC Sparta Praha – FK Austria Vídeň 3:3
Finálová skupina se nesla v remízovém duchu, když až pět našich utkání skončilo nerozhodným výsledkem. Kromě toho jsme vyhráli jednou a dvakrát prohráli. Suma sumárum to stačilo na konečné 7. místo.
Nominace Sparty: Burda, Horák, Matoušek, Nápravník, Pecka, Samec, Švihálek, Žákovič.
Trenér Patrik Zamazal hodnotí akci: „Turnaj hodnotím pozitivně, především z hlediska organizační stránky, kdy kluci během jednoho dne odehráli celkem 14 zápasů po 10 minutách pod tlakem turnajového formátu. K lepšímu umístění nám chybělo lepší řešení herních situací na útočné polovině a následně i větší efektivita v zakončení. Kromě krátkého časového úseku jsme se museli vypořádat, pro nás, i s trochu netradičními rozměry hřiště a samotnými brankami, ale to se mi zároveň na těchto zahraničních akcích líbí. Přijedeme do jiného prostředí a musíme hráče připravit na veškeré okolnosti, které s tím souvisí. Jako další pozitivum vnímám i zapojení dvou hráčů U7 s námi do turnaje, kteří se ve hře neztratili a předvedli rovněž pěkné individuální výkony.“
PLANEO CUP
Naši kategorii čekal po akci ve Vídni finálový turnaj PLANEO CUPu.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 3:7
AC Sparta Praha – FK Ústí nad Labem 6:5
AC Sparta Praha – FK Hodonín 9:1
AC Sparta Praha – MFK Chrudim 4:4
AC Sparta Praha – ČAFC Praha 8:4
Vstup do turnaje nám nevyšel ideálně, když jsme prohráli se Sigmou, v následných soubojích jsme už bodovali a s výjimkou remízy s Chrudimí to byly pokaždé tříbodové zápisy. Z druhého místa jsme tak společně se Sigmou putovali do zlaté skupiny. Náš vzájemný duel se přitom přenášel.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FK Roudnice nad Labem 5:4
AC Sparta Praha – TJ Sokol Olšany u Prostějova 9:2
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 4:6
AC Sparta Praha – FC Sparta Brno 4:7
AC Sparta Praha – FK Varnsdorf 7:2
Úvodní dvě utkání jsme vyhráli, ale následné porážky s Ostravou a Brnem nás stály možnost být mezi top trojkou. Nic na tom nezměnila ani výhra s Varnsdorfem. Sparťané tak skončili těsně za pódiem vítězů, když obsadili 4. místo.
Nominace Sparty:
·       Sobota: Aussenberg, Botan, Koch, Rosa, Sojka, Trapp, Varhánek, Vyskočil.
·       Neděle: Botan, Burda, Horák, Koch, Sojka, Švihálek, Varhánek, Vyskočil.
Trenér Patrik Zamazal hodnotí akci: „V této kategorii jsou primárními pilíři výchova, učení a radost ze samotného fotbalu. Po té výchovné stránce si tedy myslím, že kluci si užili pěkný společný víkend a utvořili si tak spoustu nových hezkých zážitků spojených s fotbalem a Spartou. Pokud bych měl ale hodnotit herní stránku, tak u mě převládá z tohoto víkendu velké zklamání z celkového herního projevu. Věřím, že úroveň většiny hráčů je vyšší než ta, kterou jsme se na tomto turnaji prezentovali. Postrádal jsem dodržování většiny základních principů naší hry, ale co mě nejvíce mrzelo, že jsem zde viděl minimum emocí a radosti ze samotného fotbalu. Musíme být objektivní a uznat, že jsme si nezasloužili skončit lépe, jak na 4. místě, a proto si myslím, že toto umístění je adekvátní vzhledem k předvedeným výkonům.“

Další novinky