Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

V Československém poháru proti Trenčínu

U19 má šanci získat druhou trofej v sezoně

Sdílet

Po konci ligového ročníku čeká kategorii U19 ještě souboj o Československý pohár, ve kterém proti sobě nastoupí mistři Česka a Slovenska. Soupeřem Sparty bude AS Trenčín. Minulý rok jsme získali pohár po výhře nad Žilinou, na což budeme chtít navázat i nyní.
Sparťanská devatenáctka obhájila ligový titul v I. Celostátní lize dorostu z minulé sezony. Soutěž vyhrála s předstihem dvou kol a v konečné tabulce triumfovala s náskokem osmi bodů před druhou Plzní. Jako mistrovi nám tedy, kromě práva startu v UEFA Youth League, připadá i souboj o Československý pohár.
Soupeřem sparťanů bude vítěz slovenské ligové soutěže U19 AS Trenčín. Ten podobně jako ACS ovládl tabulku s pohodlným náskokem, když za sebou zanechal konkurenci o propastných třináct bodů. Trenčané dosáhli během dvaceti devíti duelů bilanci: 18 výher, 5 remíz a 3 prohry při skóre 79:30. První ligu staršího dorostu zakončil náš soupeř třemi vítězstvími a následně musel devět dní čekat na konfrontaci se Spartou, protože slovenská soutěž končí dříve. Hráč AS Lukáš Mikulaj navíc získal ocenění pro nejlepšího střelce ligy, když skóroval 21 gólů.
Obhajoba poháru spřed roku
Minulý rok nastoupili sparťané ve slovenském Púchove proti MŠK Žilina, který triumfoval v domácí soutěži o čtyři body právě před Trenčínem. Tehdy jsme sledovali atraktivní duel ze strany na stranu, ve kterém šli do vedení „šošoni“, ale následně se prosadili Rus a Lilling. Když už to vypadalo, že souboj zvládneme dotáhnout do vítězného konce, tak v 90. minutě vyrovnal Šimun. Penaltové drama jsme nakonec zvládli lépe, když o naší výhře rozhodl Penxa. Sparta bude moci po ligovém titulu obhájit i zisk Československého poháru.
Trenér Jan Kopáňko
„Ambice máme vždy nejvyšší. Minulý rok jsme Československý pohár vyhráli a letos to budeme chtít obhájit. Do Púchova jsme přijeli maximálně možně připravení a v zápase budeme chtít uspět. Od Trenčína očekávám vysokou kvalitu. Svoji soutěž vyhrál s velkým náskokem, takže očekávám, že půjde o velmi silný a kvalitní tým. My na něj budeme dobře připraveni a věřím tomu, že v konfrontaci s ním uspějeme.“
Program:
11.6. | 13:30    AC Sparta Praha – AS Trenčín, (stadion MŠK Púchov)
Stream:
Zápas budete moci sledovat živě na tomto odkazu.

Další novinky