Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Head coach Lars Friis

Hlavním trenérem A-týmu se stává dánský odborník

Sdílet

Dánský trenér Lars Friis naváže na práci, kterou v posledních osmnácti měsících odváděl ve Spartě. Nebude to však v roli asistenta trenéra, ale v pozici hlavního kouče. Vedení klubu podepsalo s novým šéfem střídačky víceletý kontrakt. Lars, the stage is Yours.
„Nejdůležitější pro nás bylo pokračovat v práci podle jasně nastaveného klubového systému. Proto jsme zvolili Larse. Je to právě on, kdo má všechny předpoklady, aby se stal úspěšným koučem Sparty. Mluvím o jeho vnímání tréninkového procesu, způsobu koučinku, představě o obrazu hry a jeho taktické vybavenosti,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický. „Zároveň už víme, že má přesah i směrem k práci v dalších našich kategoriích. Je to velmi pracovitý člověk, který měl na našem herním projevu v posledních osmnácti měsících velký podíl,“ vysvětluje Rosický.
„Lars velmi dobře zná naše prostředí, hráče, herní schéma, prakticky ihned po svém příchodu se plynule začlenil do našeho systému. Budeme pokračovat v nastavené cestě. Od této chvíle s Larsem v čele,“ uvádí sportovní ředitel nového trenéra do funkce.
Friis posílil realizační tým A-mužstva před osmnácti měsíci poté, co odešel předchozí asistent hlavního trenéra Thomas Nørgaard. Od té doby se vyprofiloval v zásadní součást realizačního týmu Briana Priskeho. Nyní bude utvářet post hlavního kouče osmačtyřicetiletý odborník, který v minulosti z pozice hlavního kouče vedl dánské kluby Viborg a Aalborg.
Je to velmi pracovitý člověk, který měl na našem herním projevu v posledních osmnácti měsících velký podíl.
„Fakt, že znám prostředí a všechny kolem, celý přesun do pozice hlavního kouče výrazně usnadňuje. Vím, jak jsou nastavené interní procesy, jaké tu jsou cíle a očekávání. Když navíc dostanete takovouto nabídku od klubu jako je Sparta, není nad čím přemýšlet,“ říká Lars Friis, který má ve svém životopise také angažmá v Brentfordu.
„Naše filozofie je jasně nastavena. Nejen co se týče dlouhodobých cílů, ale i malých detailů, které řešíme na každodenní bázi. Pevný základ, z kterého vycházíme, je velmi důležitý, jen díky němu můžeme totiž naši dosavadní práci ještě pozvednout. Přestože to budu nyní já, kdo stojí v čele, pořád je nejzásadnější kolektivní výkon celého realizačního týmu,“ uvědomuje si Friis nový díl odpovědnosti. „Máme za sebou obrovsky úspěšnou sezonu, která vyvrcholila ziskem doublu. To nám ale nestačí a musíme se neustále koukat dál, klást si náročnější cíle a být neustále hladoví.“

Sdílet

    Další novinky