Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeWU-13

Mladší žákyně dohrály obě své soutěže

Se Slavií remíza 1:1 a následná prohra na penalty, s Kbely vysoká porážka

Sdílet

V sobotu 8. 6. přivítaly mladší žákyně v posledním ligovém zápase doma soupeřky ze Slavie. K vidění bylo utkání ve velkém tempu a spousta vypracovaných šancí na obou stranách.  
Do vedení šly jako první slávistky, které se prosadily po rychlém průniku přes střed pole. Sparťanky opět pálily šance, když se několikrát podařilo prostrčit kvalitní průnikovou přihrávku za obranu soupeře, ale nájezdy na brankářku, ani střelba z různých pozic nekončila gólem. 
Vyrovnat se podařilo ještě v prvním poločase po jedné z pěkných akcí, kdy se dostala do zakončení Gablíková a obstřelila slávistickou brankářku - 1:1. 
Ve druhé půli byly domácí hráčky lepší, zápas mohla těsně před koncem rozhodnout Voříšková, která pálila do břevna, velké šance měla také Martinů. Gól už ale nepadl a po remíze 1:1 rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých si naopak kopec smůly vybrala jinak skvěle chytající domácí brankářka Norková, která si několikrát na penalty soupeřek sáhla, ale nebylo jí přáno. Slávistky nakonec zvládly penaltový rozstřel lépe. 
1. liga mladších žákyň Čechy, nadstavba postup, 6. kolo 
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:1, penalty 5:6 
Branky: 12. Gablíková - 6. Kolingerová 
Sestava: Norková, Mikanová - Kratochvílová, Martinů, Chmelová, Gablíková, Kašparová, Voříšková, Piovarči, Jínová, Táborská, Kurzweilová A., Hutsuliak 
Fotogalerie z derby zde.
Konečná tabulka 1. ligy mladších žákyň Čechy, nadstavba postup - 2023/2024
Ten samý den ještě přijel v rámci posledního zápasu pražské soutěže soupeř z Kbel. Většina hráček po derby zůstávala ještě na druhý zápas a únava tak byla téměř na každé od začátku patrná.  
Zápas se hrál ve vysokých teplotách, hráčky toho už měly opravdu dost a utkání se jim nevydařilo ani herně, ani výsledkově. Soupeř trestal chyby, proměňoval své šance a zaslouženě vyhrál. 
Mladší žákyně v pondělí absolvovaly rozlučku na fotbalgolfu v Radonicích, ale sezóna pro ně ještě nekončí. Do konce června je každý víkend čekají zajímavé turnaje. Dva absolvují v Polsku a jeden v Třebíči. 
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B, 22. kolo 
AC Sparta Praha – Spartak Kbely “B” 0:7 (0: 3) 
Sestava: Mikanová - Jínová, Kurzweilová N., Kurzweilová A., Gablíková, Kašparová, Kratochvílová, Martinů, Táborská, Voříšková, Piovarči, Hutsuliak, Maxová, Šillová, Zdeňková, Norková 
Konečná tabulka pražské III. třídy mladších žáků, skupina B - 2023/2024

Další novinky