Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11U-12U-10

U10 druhá na turnaji v Polsku, U11 vítězem PLANEO CUPu

Kategorie U10-U12 se představily na turnajích

Sdílet

Sparťanská U10 cestovala do Polska na kvalitně obsazený mezinárodní turnaj, ve kterém se naši kluci prezentovali ve výborném světle. Jedenáctka potvrdila skvělou sezonu ziskem další trofeje, kterou byl tentokrát PLANEO CUP. U12 má za sebou, na turnaji v Karlových Varech, zajímavé zahraniční konfrontace, během kterých zdolala Bayern či Liverpool. Více se dozvíte v článku.
U12
Sparťané se představili na Orlen Cupu v Karlových Varech, kde startovalo deset týmů ze šesti zemí. Mezi účastníky byly například Bayern, Hertha, Valencie, Liverpool či saúdskoarabská Riyadh Academy. Formátem turnaje byly utkání každý s každým na 1x25 minut při počtu hráčů na hřišti 7+1.
AC Sparta Praha – FC Bayern Mnichov 1:0
AC Sparta Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:2
AC Sparta Praha – Hertha Berlín 0:3
AC Sparta Praha – FC Slavia Karlovy Vary 7:0
AC Sparta Praha – Valencia CF 0:3
AC Sparta Praha – Liverpool FC 4:0
AC Sparta Praha – Riyadh Academy 4:1
AC Sparta Praha – Berliner FC Dynamo 0:2
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:1
Sparta zakončila akci s bilancí 4 výhry, 1 remíza a 4 prohry, což jí v konečném zúčtování vyneslo pátou příčku.
Nominace Sparty: Starec, Sňozík – Macháč, Žák, Jelínek, Škrleta, Slabý – Brett, Brosch – Turoň, Pavelec, Severa, Pekhart.
Konečné pořadí:
1.     Hertha Berlín
2.     ŠK Slovan Bratislava
3.     Valencia CF
4.     SK Slavia Praha
5.     AC Sparta Praha
6.     Liverpool FC
7.     Berliner FC Dynamo
8.     FC Bayern Mnichov
9.     Riyadh Academy
10.  FC Slavia Karlovy Vary
Trenér Petr Vacek hodnotí duel: „Kluci se během devíti víkendových utkání poměřili se špičkovými týmy a nasbírali spoustu cenných zkušeností. Měli možnost si ověřit, že i se soupeři zvučných jmen můžou odehrát více než vyrovnaný souboj. Cenná jsou pro kluky samozřejmě vítězství nad Bayernem nebo Liverpoolem. Nás trenéry však potěšilo, že jsme se naprosté většině soupeřů dokázali herně vyrovnat. Rozdíl byl především v řešení finální fáze a chování v obou pokutových územích obecně. Zde se musíme zlepšit, abychom dosahovali ještě lepších výsledků. Celkově však patří klukům velký dík za to, s jakým přístupem k utkáním nastupovali, a jak o dobrý výsledek vždy bojovali.“
U11
Poslední finálový turnaj PLANEO CUPu odehrála v Hlučíně naše jedenáctka. Opět šlo o dvoudenní akci, která se hrála ve formátu 5+1 na 1x20 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 8:0
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 5:0
AC Sparta Praha – FC Tempo Praha 4:0
AC Sparta Praha – SFC Opava 5:1
AC Sparta Praha – FC ŽĎAS Žďár Nad Sázavou 5:5
První fázi turnaje jsme zvládli velmi dobře, když jsme ani jednou neprohráli, přičemž jsme dosáhli čtyři výhry z pěti duelů a udrželi si tři čisté konta. Spolu s námi postoupil dále i Hradec, což znamenalo, že výsledek našeho vzájemného zápasu se přenášel.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FK Admira Praha 3:3
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 3:0
AC Sparta Praha – FK Pardubice 7:1
AC Sparta Praha – 1.SC Znojmo 5:0
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 3:0
AC Sparta Praha – 1. FK Příbram 5:0
Zlatou skupinu jsme sice odstartovali remízou s pražskou Admirou, ale následně jsme už neztratili ani bod. Všechny výsledky skončily našimi výhrami minimálně o tři góly a ve čtyřech případech to bylo bez inkasované branky. Výsledkem toho byla první pozice a zisk zlatých medailí.
Nominace Sparty: Jirk, Seďa – Pantie, Kisel, Macháček, Pertlík, Čagánek, Miramand, Kult, Hruška, Bocchetti, Fafejta.
Konečné pořadí:
1.     AC Sparta Praha
2.     FC Zbrojovka Brno
3.     1. SC Znojmo
4.     1.FC Slovácko
5.     FK Pardubice
6.     FC Hradec Králové
7.     1. FK Příbram
8.     FK Admira Praha
Trenér Filip Kracík hodnotí akci: „Turnaj jsme odstartovali suverénním vítězstvím proti Baníku Ostrava. Další zápasy ve skupině jsme zvládli zaslouženě a klopýtli až v posledním utkání proti Žďáru, který odehrál skvělé utkání a remízu si zasloužil. Skupinu jsme tedy vyhráli a postoupili z prvního místa do zlaté skupiny. 
Finálovou skupinu jsme neodstartovali úplně šťastně a po festivalu individuálních chyb jsme remizovali s Admirou. Z mého pohledu to byl klíčový moment turnaje, kdy se tým po tomhle utkání neuvěřitelně semknul a všechny zbylé zápasy jsme naprosto zaslouženě vyhráli. Vyzdvihnout musím duel proti Zbrojovce, která do zápasu s námi byla 100 %, hrála skvěle a remíza by ji stačila k celkovému prvenství. Dokážu si tvrdit, že jsme Brno za celé utkání nepustili do jediné šance a předvedli jsme neuvěřitelný výkon. 
Jsem opět hrdý na celý tým, protože po ztrátě v úvodním klání jsme věděli, že pokud chceme turnaj ovládnout, a to byl náš jednoznačný cíl, nesmíme už klopýtnout. Ukázali jsme opravdu silnou mentalitu, díky které jsme došli až na samotný vrchol. Přesto, že jsme vlastně poprvé v sezoně hráli tento formát, na, pro nás velmi malém hřišti, jsme neustoupili od naší hry a z našeho herního projevu po oba dny jsem měl dobrý pocit. Na závěr chci poděkovat našim skvělým rodičům, kteří nás velmi hlasitě podporovali v každém zápase a mohli jsme se jim odvděčit tím nejlepším možným způsobem.“
U10
Desítka absolvovala dvoudenní turnaj Sokolik Orlen Cup, který hostil polský Stary Sacz. Zúčastnilo se ho 36 týmů z celé Evropy, které byly rozděleny do šesti skupin po šest. Kvalitu akce podtrhovala účast mužstev, jako Liverpool, Barcelona, ​​PSG či Borussia Mönchengladbach. Duely se hrály formou 6+1 na 1x18 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – NK Lokomotiva Záhřeb 0:0
AC Sparta Praha – Escola Varsovia 5:0
AC Sparta Praha – Korona Kielce 2:0
AC Sparta Praha – Kerala Blasters 13:0
AC Sparta Praha – Dunajec Nowy Sacz 10:0
Základní skupinou jsme, s výjimkou remízy s Lokomotivou Záhřeb v prvním utkání, prošli se čtyřmi vítězstvími a bez jediného inkasovaného gólu z první příčky.
Zlatá skupina (B):
AC Sparta Praha – FC Stoke City 2:4
AC Sparta Praha – FSV Mainz 05 3:1
AC Sparta Praha – FC Barcelona 3:2
AC Sparta Praha – Slask Wroclaw 3:2
AC Sparta Praha – KRC Genk 1:1
Zlatou skupinu jsme zahájili prohrou se Stoke City, ale odčinili jsme ji třemi plnými zisky bodů v řadě. V závěrečném vystoupení přišla dělba bodů s Genkem, Výsledkem naší bilance 3-1-1 bylo opět první místo v tabulce a místenka do turnajového finále. Tam jsme se setkali s chorvatskou Lokomotivou Záhřeb, naším soupeřem se skupiny.
Finále:
AC Sparta Praha – NK Lokomotiva Zagreb 1:1, 2:3 na penalty
Po remíze 1:1 v základní hrací době následovaly penalty, ve kterých jsme ale nestačili na našeho soupeře a prohráli 2:3. Na turnaji jsme tak skončili na skvělém druhém místě z 36 zúčastněných týmů. Do Prahy jsme se vrátili také s jedním individuálním oceněním, když se Filip Růžička dostal do All Star týmu turnaje.
Nominace Sparty: Čanecký, Češka, Hroník, Kadlec, Karnolt, Křivák, Kůtek Psota, Růžička, Straka, Švingr.
Konečné pořadí:
1.     NK Lokomotiva Záhřeb
2.     AC Sparta Praha
3.     Deportivo La Coruña
Trenér Adam Gaisler hodnotí duel: „Období konce sezony, ve kterém bývají turnaje nebo i jiné zahraniční akce, jsme zakončili skvěle obsazeným turnajem v Polsku. Základní skupinu jsme zvládli velmi dobře a postoupili tak do další fáze turnaje.
Zlatou skupinu jsme začali se Stoke City a utkání zejména herně nezvládli. Naše sebedůvěra v zápasech byla k nepoznání a v celém jeho průběhu jsme se prezentovali velmi bojácně, ačkoliv k tomu nebyl důvod. Následně jsme se v dalších vystoupeních vrátili k našemu hernímu projevu, který se učíme, a ukazovali naučené dovednosti. Moc hezké zápasy jsme odehráli s Mainzem, Barcelonou, Slaskem Vratislav nebo Genkem. Ve všech zápasech jsme byli nuceni hrát na hraně svých možností a ukázat vše co umíme. Odměnou za správný přístup k zápasům bylo první místo ve zlaté skupině a následný souboj o prvenství v turnaji.
Ve finále jsme se utkali s NK Lokomotiva Záhřeb, který jsme již potkali v základní skupině. V obou případech utkání skončilo remízou a nyní rozhodovaly penalty. V těch byl šťastnější soupeř a je namístě mu pogratulovat. Z mého pohledu se jednalo o nejhezčí zápas na turnaji, který byl plný gólových šancí na obou stranách. Utkání jsme mohli v závěru překlopit v náš prospěch a rozhodnout.
Celkově byla akce z naší strany moc povedená a finále bylo pro kluky velkým zážitkem. Jsem moc rád, že i tady jsme se prezentovali kvalitním herním projevem a v obrovské konkurenci dokázali uspět. Děkuji hráčům za jejich předvedené výkony a rodičům za veškerou podporu.“
 
Zdroj foto: planeocup.cz , Facebook

Další novinky