Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11U-12U-16U-17

U11 a U12 společně získaly mistrovský titul

O titule pro Spartu rozhodla remíza s Hradcem

Sdílet

Kategorie U11 a U12 čekala poslední překážka v domácích soutěžích, když na Strahově přivítaly Hradec Králové. Obzvlášť pro tým U11 to byl velmi specifický duel, ve kterém na sebe narazily první dva celky tabulky. Sparťané měli před svým soupeřem náskok dvou bodů a na zisk titulu v České lize žáků U12 jim tedy stačila i remíza. Na poslední souboje nastoupily i U16 a U17, které se se sezonou rozloučily domácími přípravnými zápasy se slovenským SDM Domino Bratislava.
U17
AC Sparta Praha – SDM Domino Bratislava U19 4:3 (1:1)
Góly ACS: Pavlo (2), Kasparev, Pech.
Sparta: Franc (45. Stoulil) – Postler, Střeska, Pech – Duška (45. Pančev), Sochůrek (68. Topič), Sedláček (58. Jeřábek), Kasparov, Topič (45. Hocek) – Pavlo (68. Brabec), Brabec (45. Kořínek).
U16
AC Sparta Praha – SDM Domino Bratislava U17 3:3 (0:3)
Góly ACS: Plachý, Azaka, Zadrobílek.
Sparta: Jakisch (46. Mašát) – Folprecht, Federle (60. Spizzirri), Valenta – Jupa-Williams (46. Kotíšek M.), Křemen (46. Holinka), Zadrobílek, Plachý (67. Amler) – Hroník (67. Jupa-Williams), Jandovský (67. Azaka), Hodánek (67. Dýcka).
U12
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové U13 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Góly: Macháč, Winterling – Brož, Kareš, Tahal, Motálek, Pospíšil.
Sparta: Starec – Domdjoni, Macháč ©, Žák, Winterling, Salač, Severa, Turoň, Bayer, Tůma, Babiar, Macků, Kubín.
Trenér Petr Vacek hodnotí duel: „Do posledního mistrovského utkání této sezony jsme nominovali hráče kategorie U12 a U13. Přestože jsme drželi míč častěji na svých kopačkách, nedařilo se nám dostávat do kloudného zakončení. Příliš dlouho jsme ve výstavbě předržovali míč, a tak byla hra spíše plná osobních soubojů. Pokud jsme ale dokázali využít rychlou kombinaci, dostávali jsme se do dobrých šancí, ale bohužel bez finálového efektu v podobě kvalitního zakončení. Až do začátku závěrečné části hry jsme přesto měli dobrý výsledek na dosah, ale zbytečné chyby soupeř potrestal a dostal se do čtyřgólového vedení, které jsme již dokázali pouze mírně zkorigovat.“
U11
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové U12 5:5 (2:1, 1:2, 2:2)
Góly: Pantie, Bocchetti, Macháček, Sommer, Pavelec – Ryba (4), Mrázek.
ŽK: Klvaňa (HRA).
Sparta: Seďa, Jirk – Kisel, Kult, Čagánek, Haller, Macháček, Pantie ©, Sommer, Karas, Bocchetti, Jelínek, Brosch, Pavelec.
Trenér Filip Kracík hodnotí duel: „Poslední kolo České ligy žáků opravdu stálo za to. Střetly se dva nejlepší týmy soutěže a mohly si to tak v posledním kole rozdat o titul. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný a z obou mužstev bylo cítit, že jde o hodně. Náš výkon velmi ovlivnila nervozita, neměli jsme klid na kopačkách, chyběla nám mezihra a zbrkle jsme řešili situace v poslední třetině hřiště.
Po obdržené brance na 3:5 jsme konečně předvedli to nejlepší, co v nás je. Soupeře jsme zmáčkli na vlastní polovině, vytvořili si veliké množství šancí a v 89. minutě nás to odměnilo vyrovnávací brankou, která nám zajistila titul v této soutěži. Co se dělo po vyrovnávací brance minutu před koncem není třeba dodávat. Obrovsky si cením charakteru mužstva, protože prohrávat v takovém zápase o dvě branky dvacet minut před koncem, a nakonec ho vyrovnat, si zaslouží velké uznání. Chci uznat respekt Hradci Králové, který měl skvělou sezonu a byl výborným soupeřem.
Obrovské díky patří všem hráčům, kteří v této soutěži nastoupili a skvěle reprezentovali naší akademii. Jsem moc rád, že si kluci mohli užít oslavy po zápase, které pro ně připravilo vedení akademie, protože si to zcela všichni zaslouží a tyto vzpomínky jim zůstanou do konce života. Na závěr již tradičně chci poděkovat našim rodičům, a to nejen za podporu v tomto zápase, ale za celou sezonu.“

Další novinky