Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14U-19

Trojice sparťanů na turnaji s reprezentací U18

Výběr Prahy U14 zvítězil v celorepublikovém finále Mezikrajské soutěže

Sdílet

Poslední reprezentační sraz této sezony má za sebou česká osmnáctka, která se i s trojicí sparťanů představila na turnaji v Portugalsku. Výběr Prahy U14 startoval na finálovém turnaji Mezikrajské soutěže, který se mu podařilo ovládnout. Přispělo k tomu pět sparťanů.
U18
Česká reprezentace do 18 se zúčastnila přípravného turnaje v Portugalsku, kde odehrála tři přípravné zápasy. Utkala se s Finskem, Slovenskem a domácím Portugalskem. Spartu reprezentovala na srazu tato trojice: Matěj Diviš, Pedro Rodriguez Cuesta a Jakub Tošnar.
V prvním utkání proti Finsku nastoupili Matěj Diviš a Jakub Tošnar, který měl navíc kapitánskou pásku. První jmenovaný absolvoval kompletní minutáž, druhý střídal v 78. minutě. Rodriguez Cuesta do zápasu nezasáhl. Češi proti Finům vysoko prohráli.
Finsko – Česko 4:0 (2:0)
Česko: Trešl – Boledovič, Diviš, Herák, Jindra (57. Musil), Sladovník (57. Havran), Strnad (57. Novotný), Tošnar (78. Polák), Zahradníček (57. Honomichl), Zamazal (78. Zíka P.) – Pikolon (78. Večeřa).
Do druhého utkání už naskočil brankář Rodriguez Cuesta, Diviš s Tošnarem ovšem nikoliv. V derby se Slovenskem Česko zvítězilo 3:1.
Česko – Slovensko 3:1 (0:0)
Góly Česka: 62. Strnad, 76. Polák, 80. Zamazal.
Česko: Rodriguez Cuesta – Štecha, Musil, Drobek, Macharáček – Zíka P. (70. Zamazal), Polák (85. Jindra) – Havran (70. Herák), Novotný (54. Zahradníček), Honomichl (54. Strnad) – Večeřa (70. Pikolon).
Do posledního duelu s domácím Portugalskem nastoupili všichni tři sparťané v základní sestavě. Rodriguez Cuesta odchytal celý zápas, Diviš odehrál 60 minut a Tošnar střídal v závěru zápasu, navíc se dokázal ve 25. minutě gólově prosadit.
Portugalsko – Česko 1:1 (1:1)
Gól Česka: 25. Tošnar.
Česko: Rodriguez Cuesta – Štecha, Diviš (60. Drobek), Musil, Herák – Polák, Tošnar (83. Novotný) – Havran (46. Strnad), Zahradníček (70. Zamazal), Zíka P. (70. Honomichl) – Pikolon (70. Večeřa).
U14
Pražský výběr hráčů do 14 let se zúčastnil celorepublikového finále Mezikrajské soutěže, které se konalo v Třebíči. Na finálovém turnaji se představily čtyři krajské výběry. Konkrétně Pražský FS, Pardubický KFS, Jihomoravský KFS a Středočeský KFS. Tomu Pražskému pomohla k triumfu pětice hráčů ACS: Libor Makovský, Fabian Kronberger, Lukáš Hrdlička, Lukáš Havrlík a Oskar Holinka.
Semifinále:
Pražský FS – Pardubický KFS 3:0
Góly Prahy: Hrdlička (2), Havrlík.
Finále:
Pražský FS – Jihomoravský KFS 2:1
Góly Prahy: Šourek, Štěpánek.
Pražský výběr v semifinále porazil Pardubický KFS 3:0, když se prosadili jen hráči ACS. Dvakrát se trefil Lukáš Hrdlička a jednou jeho jmenovec Havrlík. Ve finále Pražané těsně zdolali výběr Jihomoravského kraje. Gratulujeme!
Zdroj foto: fotbalpraha.cz

Další novinky