Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeWU-15

WU15: Turnaj v Malmö a zápas s Plzní 

Šesté místo ve Švédsku a poslední ligové kolo 

Sdílet

Starší žákyně se od 6. do 10. června zúčastnily mezinárodního turnaje ve švédském Malmö. Spolu s dalšími devíti týmy se vytvořily dvě pětičlenné skupiny. Jedno utkání se hrálo 2x25 minut. V článku přinášíme ohlédnutí za turnajem. 
pátek 7.6. 9:30 
AC Sparta Praha – HJK Helsinky (FIN) 0:1 
První poločas jsme si zvykali na velkou tvrdost a rychlost soupeře. V druhé půli jsme byli vyrovnaným a v některých chvílích i lepším týmem. Soupeř přesto zvítězil 1:0. 
pátek 7.6. 14:00 
AC Sparta Praha – Breidablik (ISL) 3:0 
Branky:
vlastní, Volhejnová 2 
Soupeře jsme od začátku přehrávali a bylo jen otázkou času, kdy prolomíme střelecké trápení. Nakonec nám k první brance pomohl soupeř, když si srazil do brány náš centr z rohu. Poté z holek spadla nervozita a přidali jsme během chvíle další dvě branky. 
sobota 8.6. 10:30 
AC Sparta Praha - FK Lyn Oslo (NOR) 1:1  
Branka:
Murgačová K. 
V utkáni jsme se ujali vedení, ale soupeř záhy vyrovnal. Celé utkání bylo velmi tvrdé, bylo k vidění několik ostrých souboj. 
sobota 8.6. 17:00 
AC Sparta Praha – Sporting Lisabon (POR) 1:0  
Branka:
Hotovcová 
Již s jasným vítězem skupiny jsme potřebovali vyhrát, abychom si udržely šanci na druhé místo ve skupině. Od začátku jsme byli více na míči a podařilo se nám také vstřelit branku z přímého kopu. Bohužel na začátku druhého poločasu jsme dostali červenou kartu a zbytek utkání se urputně bránili. Holky to zvládly a čekali jsme na poslední utkání ve skupině, to nás bohužel odsunulo 3.místo. 
neděle 9.6. 13:00 - utkání o 5. místo 
AC Sparta Praha – Spartak Trnava (SVK) 0:1 
Trnava skončila v druhé skupině také na 3. místě, a tak nás čekal československý souboj o 5. místo. Utkání bylo vyrovnané, soupeř využil jednu ze svých příležitostí, a protože nás celý turnaj provázela špatná koncovka, tak jsme nedokázali vyrovnat. 
Celý turnaj byl pro nás velmi dobrou zkušeností. Potkali jsme se s odlišnými fotbalovými styly, odehráli těžká utkání. Ukázal nám, v kterých oblastech je potřeba pracovat, abychom se posunuli zase o kus dál. 
V turnaji nastoupily: Rajsnerová, Repšová – Rampasová, Lopatová, Šumná, Ambrušová, Matoušová, Smutná, Čuntová, Volhejnová, Murgačová K., Hotovcová, Oudránová, Drbohlavová, Koblihová, Petráková, Urbanová, Fischerová 
Fotogalerie zde.
Po návratu ze Švédska čekala na tým dohrávka posledního kola 1. ligy starších žákyň Čechy. Ve středu 12. června jely sparťanky na západ Čech do obce Losiná, kde změřily síly s Viktorií Plzeň. 
Komentář trenéra Lukáše Smrčky: „Celé utkání se hrálo v pomalejším tempu. Naše kombinace byly úspěšné až do poslední třetiny hřiště, zde bohužel ve většině případů končily. Do většího ohrožení brány soupeře jsme se dostali až v průběhu druhého poločasu. Zatímco soupeř využil ještě v prvním poločase naše jedno zaváhání. Utkání tak skončilo 1:0 pro Viktorii Plzeň.” 
1. liga staších žákyň Čechy, nadstavba postup, 6. kolo 
Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 38. Hrdinová 
Sestava: Repšová - Rampasová, Lopatová, Ambrušová, Smutná, S. Murgačová, Čuntová, Koblihová, Váňová, Urbanová, Fischerová, Svobodová, K. Murgačová, Havlíčková, Urbánková, Oudránová, Petráková 
Fotogalerie z utkání zde.
Porážka v posledním kole již ale nic nezměnila na tom, že sparťanky do 15 let vyhrály českou část své soutěže a v sobotu ve Velkém Meziříčí vyzvou Baník Ostrava v souboji o titul mistra ČR.

Další novinky