Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-15U-14

U14 a U15 zakončily sezonu s Plzní

Ze soupeřova hřiště jsme se vrátili se 4 body

Sdílet

Ligová tažení sparťanských mládežnických kategorií v sezoně 2023/2024 jsou za námi. Posledními kategoriemi, které nastoupily na soutěžní utkání byly U14 a U15. Ty čekala rozloučení se soutěžním ročníkem na hřišti Plzně.
U15
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 1:1 (0:0)
Góly: 55. Volf (pen.) – 45. Pospíšil.
ŽK: Krejčí (ACS).
Sparta: Dyntar – Forejt ©, Kubíček, Federle – Šebrle, Vosička (63. Vondrášek), Konečný, Heisig – Pospíšil (61. Kos), Krejčí, Klečar.
Trenér Matyáš Kudela hodnotí duel: „První poločas posledního mistrovského utkání v této sezoně byl herně vyrovnaný, my však zbytečně moc kazili a ztráceli míč v až příliš jednoduchých situacích. Vytvořili jsme si však dostatek dobrých příležitostí ke vstřelení branky. Na konci té největší byl Vosička, kdy po zpětné přihrávce Konečného nastřelil břevno.
Ve druhém poločasu se nám herně dařilo více, než v první části a brzy jsme se dostali do vedení po krásné střele Pospíšila do šibenice domácí svatyně. Krátce poté jsme se ocitli v podobné situaci, jen jsme mířili z dobrého prostoru nad. Za dalších 10 minut však domácí z pokutového kopu srovnali, kdy jsme nechali příliš prostoru jednomu z domácích hráčů, ten prošel až do pokutového území, kde byl z naší strany nešikovně faulován.
Chvíli na to jsme však měli opět dvě dobré příležitosti ke zvýšení skóre. Pokus Krejčího domácí brankář bravurně chytil a když na zadní tyči doklepl do branky Šebrleho přesný centr Klečar, rozhodčí pro ofsajd gól neuznal. Za další dvě minuty byl úplně sám před brankářem opět Klečar, ale jeho střela šla těsně vedle domácí branky. V závěrečných pěti minutách to už byl z obou stran boj a snaha o vstřelení branky z náhodných situací. 
Chlapci se prezentovali, hlavně ve druhém poločase, velmi dobrým výkonem a je jen škoda, že jsme nevstřelili o branku více, ta by nám pomohla k tomu, abychom se v konečné tabulce dostali právě před Plzeň.“
U14 
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 1:2 (1:0)
Góly: 27. Kyklhorn – 44. a 48. Rus.
ŽK: Stenzel, Paidar, Kovařík – Mazyarchuk.
Sparta: Michal – Makovský, Kronberger, Hybler © (41. Hruška) – Kmeť, Kropík, Klíma, Hrdlička – Tichý, Mazyarchuk, Rus.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí duel: „V prvním poločase měli více míč na svých kopačkách domácí. My jsme spíše couvali k vlastní bráně, byli jsme málo důrazní v soubojích a umožnili soupeři vytvářet si tlak na naší polovině. I díky špatným řešením v útočných situacích jsme se dostali pouze do jedné výraznější možnosti vstřelit branku.
Do druhé půle jsme však vstoupili aktivněji, agresivněji a odhodlaněji. Odměnou nám byl rychlý gól po zisku míče z presinku soupeřovi rozehrávky a hned za 4 minuty jsme už šli do vedení po centru ze strany. Do konce zápasu jsme zvládli soupeře držet dále od naší branky. Dnešním vítězstvím jsme si dokázali, že i přes mnoho absencí, které nás na konci sezony potkali, jsme morálně silní a umíme bojovat pro týmový úspěch. Klobouk dolů, kluci.“

Další novinky