Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Michal Ševčík odchází na hostování s opcí

Talentovaný záložník míří do německého Norimberka

Sdílet

Michal Ševčík míří na roční hostování do druholigového Norimberku. Pro držitele double z uplynulého ročníku se jedná o první zahraniční angažmá. Součástí dohody obou klubů je opce na přestup.
Jedenadvacetiletý fotbalista zamířil do Sparty z brněnské Zbrojovky před začátkem sezony 2023/24. Na jihu Moravy patřil k nejlepším mladým hráčům celé ligy, což potvrdil skvělým zápisem s devíti vstřelenými brankami a šesti asistencemi.
Po přestupu do Sparty Michal zasahoval především do zápasů druholigové rezervy. Svůj premiérový start v soutěžním zápase A-týmu zapsal v září roku 2023 v ligovém utkání proti Liberci. Na první příležitost v základní sestavě si poté musel počkat na pohárový zápas v Líšni, který jediným gólem duelu sám rozhodl. Při svém návratu do Brna si tak připsal svou vůbec první trefu v rudém dresu.
V průběhu podzimní části ročníku naskakoval do zápasů především jako střídající hráč. I přesto se však ještě dvakrát dokázal zapsat do střeleckých statistik. Nejprve se závěrečným gólem podílel na vysokém domácím vítězství nad Českými Budějovicemi a na začátku listopadu přidal svou další branku v osmifinále poháru. Po jeho trefě jsme dokonali obrat na hřišti Bohemians a udělali důležitý krok směrem k celkovému vítězství MOL Cupu.
I vzhledem ke zdravotním problémům, které musel řešit na začátku roku 2024, v jarní části příliš šancí technický záložník nedostával. Většinou proto nastupoval pod vedením trenéra Luboše Loučky v týmu béčka. Za celou sezonu v druhé nejvyšší soutěži zaznamenal 862 minut v 11 startech a připsal si tři góly a další tři asistence.
Po zisku double povedou další Michalovy kroky do druhé německé Bundesligy, konkrétně do 1. FC Norimberk. V klubu, jehož dres v minulosti oblékali například Jaromír Blažek, Jan Koller, Ondřej Čelůstka, ale ještě nedávno i Asger Sørensen a Peter Vindahl, bude hostovat celý následující ročník. Součástí dohody je také opce na následný přestup.
Ševo, ať se Ti v Německu daří!

Sdílet

    Další novinky