Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryU-17

U17 v lize na druhém místě

Ohlédnutí se za jarem U17

Sdílet

Kluci odstartovali sezonu ve velkém stylu, a i přes pár zaváhání až téměř do samého závěru ligové soutěže bojovali o první příčku tabulky. Ta se sice nepodařila dosáhnout, ale i tak za uplynulý rok převládá mnoho pozitiv, o kterých se více dozvíte v následujícím textu.
Sparťani fantasticky vstoupili do ligové sezony, když v prvních osmi soubojích bodovali pokaždé naplno. V dalším průběhu podzimu přišla tři zaváhání a první polovinu soutěže zakončili na třetí příčce se ztrátou pěti bodů na Slavii. Oproti našim soupeřům ale měli o jeden odehraný duel méně.
Během zimy čekalo naši kategorii šestidenní soustředění v Roudnici nad Labem či přípravné duely s týmy z Česka včetně Slavie nebo Teplic a také konfrontace se zástupci slovenského a německého fotbalu.
Na úspěšně zvládnutou dohrávku se Zlínem jsme navázali šesti výhrami v řadě a v tabulce byli jistý čas i na samém čele. Plán obhájit mistrovský titul nám narušila prohra se Slavií, které jsme i přes zaváhání stále dýchali na krk. Zatímco my jsme v závěru ještě dvakrát zakopli, tak náš soupeř už ne a soutěž jsme tedy zakončili na druhém místě s šestibodovým odstupem na rivala.
Ligová bilance ACS | 30 zápasů: 24 výher, 3 remízy, 3 prohry – 75 bodů, skóre: 107:29, 2. místo.
Kompletní ligovou tabulku najdete zde a přehled našich výsledků zde.
Sparta měla nejlepší defenzivu z celé soutěže a zároveň byla jediným týmem, který inkasoval v průměru méně než branku na zápas. V tabulce domácích i venkovních týmů jsme byli druzí a jako jedno ze tří mužstev jsme pokořili i stogólovou metu.
Góly:
Sparťané skórovali skvělých 107 gólů, na kterých se podílelo 19 hráčů. Největší porci z tohoto koláče si ukrojil Jiří Brabec, který se prosadil 24krát ve dvaceti devíti vystoupeních a stal se nejlepším kanonýrem celé soutěže. Dva naše zásahy byly klasifikovány jako vlastní.

Střelec

Góly

Jiří Brabec

24

Simon Pavlo

14

Tobiáš Vaňkát

10

Filip Kacper Kaczmarek

9

Lukáš Moudrý

9

Jakub Havrlík

7

Jonáš Topič

5

Dennis Krpálek

5

Aleš Hrubý

5

Radoslav Mikuš

4

Vojtěch Pančev

3

Štěpán Jaroslav Vodolán

2

Štěpán Duška

2

David Lášek

1

Šimon Wölfl

1

Vojtěch Havelka

1

Sebastian Pech

1

Matyáš Poturnay

1

Josef Port

1

Brankáři:
V první polovině sezony si mezi sebou podělili minutáž tři gólmani. Během zimy se ale Samuel Karas posunul do U19 a zbytek ročníku dochytala dvojice Franc – Stoulil.

Jméno

Zápasy

Čistá konta

Lukáš Franc

19

8

Martin Stoulil

9

1

Samuel Karas

2

1

Hráči:
Bez jednoho utkání zasáhla do každé konfrontace trojice Havelka, Mikuš a Brabec. Nejvíce odehraných minut však na svém kontě měl Havrlík (2307), který absolvoval 28 klání. Ve sparťanských barvách během roku nastoupilo 28 hráčů.

Počet zápasů

Hráč

29

Vojtěch Havelka, Radoslav Mikuš, Jiří Brabec

28

Jakub Havrlík, Štěpán Jaroslav Vodolán, Simon Pavlo

27

Aleš Hrubý

25

Dennis Krpálek

22

Vojtěch Pančev, Štěpán Duška, Filip Kacper Kaczmarek

21

Tobiáš Vaňkát, Petr Střeska

18

Jonáš Topič

16

Josef Port

15

Šimon Wölfl

11

Lukáš Moudrý, Sebastian Pech, Matyáš Poturnay

9

Hugo Sochůrek

5

Šimon Hrodek

2

Tomáš Jeřábek

1

David Lášek, Lewis Azaka, Jan Dýcka, Vilém Holinka, Matěj Fejfar, Vincent Kotíšek

Závěr článku tvoří rozhovor s hlavním trenérem, ve kterém se Jakub Hovorka ohlédl za sezonou.
Jak hodnotíte uplynulou sezonu?
Hodnotím ji pozitivně. Za rok strávený s touhle partou kluků jsme ušli velký kus cesty. Někdo se výkonnostně posunul více, někdo méně. Zažili jsme na hřišti společně hodně příjemných chvil, ale i těch těžších, které hráče připravují na další část jejich kariér.
Co byly za klíčové okamžiky ročníku?
Podzimní herní projev byl výborný. Měli jsme vyváženou defenzivní a ofenzivní činnost a skvělé individuality. Předváděli jsem dobrý a náročný fotbal, což přinášelo i zajímavé výsledky v utkání. V jarní části jsme se nevyvarovali klopýtnutím, neodehráli dobrý zapas v derby, a to nás malinko srazilo dolů.
“Nastartování” přišlo na turnaji ve Francii. Skončili jsme sice sedmí, kdy jsme nezvládli penaltový rozstřel ve čtvrtfinále, ale naše celková prezentace byla skvělá a já byl na všechny moc pyšný.
Inkasovali jste nejméně gólů ze všech týmů, naopak z pohledu ofenzivy před vámi byly dva celky. Jak nahlížíte na tyto činnosti?
V defenzivní činnosti jsme si udrželi kvalitu po celou sezonu. Nutno podotknout, že i dost často díky štěstí nebo nekvalitě soupeře ve finální fázi hry, protože okénka v naší obraně během jarní části byly.
V druhé polovině jarní části se naše ofenzivní činnost jednoznačně zhoršila. Naše produktivita nebyla vůbec dobrá, a to nás provázelo až do posledního utkání.
V zimě byli do U19 posunuti Moudrý a Poturnay. Jaký to mělo vliv na mužstvo?
Když odejdou hráči formátu Moudrase a Potyho, tak se to těžko nahrazuje. Na druhou stranu, kategorii U17 přerostli a museli jít dal. Poty se nám bohužel zranil, ale Luky předvedl ihned své kvality a byl důležitým hráčem U19. Přál bych si víc takových, kteří přechod takhle zvládnou a také víc takových kvalitních kluků pro Spartu.
Kolik hráčů se od vás posouvá do U19 a jak to vypadá s jejich připraveností na posun do nejstarší mládežnické kategorie?
Většina hráčů z týmu se posouvá dál a mají šanci bojovat v našem nejstarším dorostu o své místo. Tímto jim přeji, ať se jim daří a přechod zvládnou. Někteří hráči ročníku 2008 budou zůstávat v kategorii U17 a pevně věřím, že budou následovat své předchůdce, prokážou své velké kvality během podzimu a následně se přesunou dále.
Chcete ještě něco doplnit?
Je na místě poděkovat všem, kdo se podílel na přípravě kluků tuto sezonu. Je to společná práce všech v naší akademii. Také dekuji rodičům kluků, kteří je celou dobu podporovali a fandili celému týmu. Speciálně bych rád pochválil a poděkoval svým kolegům v realizačním týmu. Odvedli jste výbornou práci.

Další novinky