Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

David Pavelka prodloužil smlouvu

Zkušený záložník zůstává na Letné

Sdílet

David Pavelka zažívá malé déjà vu. V červnu 2023 se po zisku titulu dohodl se Spartou na nové smlouvě. O rok později, s druhým titulem a pohárovou trofejí v kapse, dochází k dalšímu prodloužení spolupráce!

PAVELKA | Nová smlouva

Ještě před přestupem do Slovanu Liberec v roce 2012 zaznamenal Pavelka v rudém dresu deset startů v nejvyšší soutěži. Po působení na severu Čech a angažmá v turecké Kasimpase se na podzim 2020 přesunul zpátky na Letnou.
Záložník s 25 starty za českou reprezentaci se rychle zabydlel v základní sestavě Sparty. Během sezony 2021/22 navíc ve většině zápasů nastupoval s kapitánskou páskou. Tu si nechal na ruce také po příchodu Briana Priskeho, když na podzim zastupoval zraněného Ladislava Krejčího.
Pavelkova vítězná trefa proti Plzni byla jedním z klíčových okamžiků na cestě za 37. sparťanským titulem. Zkušený středopolař si však v zimní přestávce přivodil nepříjemné zranění, kterého spolu s dalšími zdravotními komplikacemi vyřadilo na většinu jarní části. Přesto se po konci sezony dohodl se Spartou na prodloužení smlouvy.
Na začátku uplynulého ročníku vstřelil Pavelka v domácím zápase proti Karviné svůj 28. ligový gól. Do svého zatím posledního ligového utkání zasáhl sparťanský odchovanec v prosinci při domácí výhře nad Teplicemi. Od zimní přestávky ho však bohužel znovu trápily zdravotní komplikace.
Pavlas, těšíme se na další společné zážitky!

Sdílet

    Další novinky