Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovorySPARTA iD

Dostáváme se do ideálního stavu

Lars Friis na tiskové konferenci

Sdílet

Lars Friis zvládl společně s celým týmem vítězně první zápas od svého jmenování do funkce hlavního trenéra. Po skončení utkání odpovídal na dotazy novinářů na tiskové konferenci.

FRIIS | Tisková konference

O pocitu z prvního zápasu v roli hlavního trenéra
Necítil jsem, že by to bylo nějak zásadně jiné než v minulém ročníku, kdy jsem zaskakoval v zápase proti Bohemians. Pro mě je hlavní, abych zůstal i nadále sám sebou bez ohledu na to, v jaké roli jsem. Samozřejmě si ale uvědomuji, že na mně leží větší odpovědnost. Máme však silný kádr, kvalitní realizační tým a společně tvrdě pracujeme. I proto to pro mě upřímně nebyl moc velký rozdíl. Je možné, že nějaká změna přijde až se soutěžními zápasy.
O rozdělení kompetencí členů realizačního týmu
Je jasné, že se do ideálního stavu naší spolupráce teprve dostáváme. Musíme zjistit, co přesně potřebujeme. Kromě Briana Priskeho jsme přišli také o Lukase Babalolu, který byl rozkročený mezi dvě role. Působil jako analytik, ale zároveň jsme ho využívali jako asistenta. Nové nastavení si teď sedá, ale celkově máme velmi dobrý realizační tým. Nově k nám přišel z role hlavního trenéra Göteborgu Jens Askou, který se zaměřuje na defenzivní část hry. Jako bývalý střední obránce by s tím neměl mít problém. Tim Sparv je stejně jako on asistentem, ale zaměřuje se spíše na standardní situace a společně se mnou i na ofenzivu. Už během své kariéry byl velmi chytrým hráčem se skvělými nápady. Michal Vávra se pak stará o celkovou organizaci našich tréninků. Zároveň tu máme dva výborné trenéry brankářů, kteří náš tým doplňují a se všemi členy týmu spolupracují.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky