Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkySparta pomáháVideo

Jarní část sezony pohledem CSR

Ohlédnutí se za našimi aktivitami

Sdílet

V podzimní části jsme se podíleli na několika zajímavých aktivitách, projektech a také mezinárodních spolupracích v oblasti CSR. Ve druhé polovině sezony jsme na toto období navázali a pokračovali v započaté práci. Přečtěte si souhrn vybraných aktivit v dosavadním průběhu roku 2024.
Během podzimu jsme spojili síly například se Šachtarem Doněck a zorganizovali sportovně-vzdělávací kemp pro ukrajinské děti v Praze, ve spolupráci s Betisem jsme šířili osvětu v ochraně životního prostředí a udržitelnosti. Kromě toho jsme rozjeli lekce finanční gramotnosti pro kluky a dívky z akademie pod vedením Romana Poloma nebo podpořili Costovu CSPRO Academy.
V práci jsme pokračovali dál a během zimy jsme se spojili s partnerem Sparty, společností epet, a darovali peníze na provoz kluziště na Letenské pláni, které umožnilo pohyb tisícům lidí. Epet přispěl částkou 150 tisíc korun, ke kterým Nadační fond AC Sparta Praha přidal dalších 50 tisíc Kč.
Konfrontaci s Liverpoolem v osmifinále Evropské ligy jsme se zástupci anglického klubu využili ke sdílení vzájemného know-how v oblasti CSR a také jsme se inspirovali ohledně řešení potřeb pro handicapované fanoušky na stadionu našeho soupeře. Naši mládežníci z U16 a U17 navíc absolvovali dobrovolnictví v rámci DofE během domácího zápasu a po celý průběh duelu asistovali vozíčkářům LFC a ACS. V odvetě jsme zaznamenali rekordní výjezd na venkovní utkání, když 8 našich zdravotně znevýhodněných fanoušků cestovalo podpořit Spartu na Anfieldu.
Ve snaze zpřístupňování našeho stadionu jsme před rokem otevřeli sektor pro vozíčkáře hostů. Během této sezony jsme jej nově označili a také rozšířili jeho kapacitu o tři místa, díky čemuž dokážeme aktuálně hostit osm příznivců soupeře.
Jako každý rok, tak i letos jsme se zapojili do dvou významných mezinárodních kampaní, a to Cafe Week of Action s cílem podporovat a začleňovat do společnosti handicapované fanoušky a More than Football Action Week zaměřenou na aktivity klubu mimo fotbalové hřiště. V rámci této iniciativy jsme zorganizovali prohlídku epet ARENY pro nevidomé a zrakově postižené fanoušky, přednášky o zdravém životním stylu pro 250 dětí na dvou základních školách či ve snaze o šetření životního prostředí jsme rozšířili vratné kelímky i do vybraných částí VIP prostor našeho stadionu. Kompletní přehled těchto aktivit spolu s detaily najdete zde.
V květnu jsme se podíleli na akci Kopeme za Bertíka, kterou v Olešníku organizoval bývalý hráč ACS David Lafata. Šlo o charitativní zápas mezi sparťanskými legendami a FK Olešník s cílem získat finance na dobrou věc. A to se také podařilo! Díky této akci a všem finančním darům dostane rodina na Bertíkovu zdravotní péči a fyzioterapii 596 tisíc korun.
V červnu jsme pak zorganizovali čtvrtou edici oblíbeného T-Mobile zápasu splněných snů, kde jste si mohli vydražit místa v sestavách sparťanských legend Tomáše Poštulky a Jaromíra Blažka a zažít zápasový den v epet ARENĚ.
V průběhu roku jsme také organizovali různé přednášky pro mládežníky Sparty a rozšiřovali jejich obzory v různých oblastech. Hráči a hráčky Sparty se dozvěděli více o zdravém stravování, chování na sociálních sítích či vlivu psychologických aspektů na fotbal.
Bertičce trpící kombinovaným postižením jsme zabezpečili speciální vozík, který je výrazně lehčí, než byl jej předchozí kočárek a rodině tak usnadňuje každodenní aktivity.

Vozík pro Bertičku

Během sezony absolvovali kluci z U17 a holky z WU18 lekce finanční gramotnosti. Ty obsahovaly přednášky, interaktivní hry, práci na projektech či setkání s Davidem Lafatou, Josefem Luksem či hlavním ekonomem J&T Banky Petrem Sklenářem. Úspěšní absolventi si pak na slavnostní ceremonii převzali certifikáty.
Více našich aktivit naleznete na TwitteruInstagramu Sparta pomáhá.
Děkujeme všem, kteří jakýmkoli způsobem pomohli nebo přispěli. Velice si toho ceníme. Sparta.

Sdílet

    Další novinky