Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryU-12

Sezona U12 zakončena mistrovským titulem

Ohlédnutí se za uplynulým ročníkem U12

Sdílet

Uplynulá sezona pro sparťany se zlatou tečkou. V posledním zápase, společně s o rok mladšími spoluhráči, totiž získali mistrovský titul. Odehráli také řadu utkání v Interlize proti týmům z Česka, Polska a Ukrajiny a kromě toho absolvovali také množství turnajů. Celý ročník na závěr hodnotí trenér Pavel Sulek.
Hráči U12 se představili na domácí scéně, kde odehráli vybraná utkání České ligy žáků U12 a také České ligy žáků U13. V soutěži své věkové kategorie nastupovali spolu s nimi i o rok mladší spoluhráči, se kterými společně ligovou soutěž vyhráli! V předposlední minutě posledního zápasu s Hradcem Králové totiž dokázali vyrovnat na 5:5 a zisk jednoho bodu jim stačil k tomu, aby mohli slavit a převzít zlaté medaile.
Už během podzimu odehráli kluci řadu zajímavých turnajů. Za zmínku stojí říjnový Budapest Youth Cup, kdy na třídenním turnaji sparťané obsadili konečnou osmou příčku z celkového počtu 36 účastníků. Stejně jako U13 nastupovali také v Interlize. V té odehráli celkem 16 utkání formou trianglů a obsadili v ní čtvrté místo.
V jarní části poté startovali na finálovém turnaji PLANEO CUPu v Uničově, kde obsadili konečnou pátou pozici. V červnu na Orlen Cupu v Karlových Varech vyzvali například Liverpool, Bayern Mnichov nebo Valencii. V konečném pořadí skončili pátí. Týden poté se představili také na Baník Cupu. Na tom došli až do finále, kde bohužel prohráli a nakonec jim patřila druhá příčka.
V sezoně za kategorii U12 nastoupili tito hráči:
Brankáři: Šimon Slabý, Matěj Starec.
Obránci: Jonáš Foglar, Marek Endal, Jakub Macháč, Marek Škrleta.
Záložníci: Samuel Daniel Brett, Mateo Domdjoni, Jan Malý, Nicolas Salač, Samuel Tomeček, Janek Topič, Antonín Michael Turoň, Matěj Winterling.
Útočníci: Patrik Brosch, Tomáš Severa, Roman Pavelec, Matěj Žák.
Uplynulý ročník svého týmu komentuje hlavní trenér Pavel Sulek.
Jak hodnotíte sezonu?
Sezonu hodnotím, jak na horské dráze. Připadá mi to jako včera, kdy jsme s kolegy kluky přebírali a jako lusknutím prstu je najednou konec. To, co jsme s hráči a s trenéry během roku zažili, ať pozitivního, či negativního, nás všechny určitě v dobrém ovlivnilo. Přineslo nám to řadu zážitků a vzpomínek, na které nikdy nezapomeneme. 
Jak chutná zisk titulu?
Je to taková pomyslná třešnička na dortu na konci sezony a skvělý emotivní zážitek pro nás všechny. Především je to zasloužená odměna pro naše hráče za celou sezonu, kdy museli vydržet hodně náročný program. Nás trenéry nejvíce těší to, že jsme si v zápasech udrželi hlavně naši herní tvář a ve většině utkání jsme dominovali.
Které zápasy nebo akce byste vyzvedl?
Každé akce, a je jedno jestli přípravné zápasy, mistrovská utkání nebo české či zahraniční turnaje, bereme bez rozdílu hlavně jako ty, kde chceme rozvíjet hráče. Vždy chceme, aby se kluci něco naučili a aby si z těchto akcí něco odnesli. Takže je těžké vypíchnout nějaké speciální.
Ale pokud bych měl nějaké zmínit, tak to budou všechny vícedenní turnaje, tzn. turnaje v Budapešti, Kodani, Karlových Varech, Ostravě a Uničově. Ty jsou specifické tím, že s kluky trávíme více času, užijeme si více srandy a logicky si přivážíme více zážitků.
V čem jste viděl největší posun za sezonu u hráčů?
V herním projevu celého týmu v jednotlivých fázích hry a v individuálních dovednostech jednotlivých hráčů. Zcela určitě i v psychické síle týmu. V průběhu roku jsme měli velké problémy si udržet výkonnost během většiny zápasu. Měli jsme pasáže, kde jsme dostávali tři, čtyři góly během pěti minut a kluci měli tendence zápasy "vypouštět". Myslím, že tohle se ke konci sezony zlepšilo a už se takovéto výpadky nestávaly.
Kde byly naopak nedostatky?
Nějaké nedostatky by se daly najít vždycky, a to i u těch nejlepších. To my zatím určitě nejsme. Jsem rád, že se všichni kluci zlepšili individuálně a své přednosti budou i nadále rozvíjet a své nedostatky, které ale dobře znají, budou naopak postupně odstraňovat. Cesta je ještě dlouhá. 
 

Další novinky