Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Karabec do Hamburku

Kreativní záložník míří do Německa na hostování s opcí

Sdílet

Čerstvě jedenadvacetiletý záložník odchází na roční hostování s opcí na trvalý přestup do německého Hamburger SV. Vydává se tak na své první zahraniční angažmá.
Adam Karabec přišel na Strahov v roce 2016 a okamžitě začal sbírat starty v mládežnických kategoriích. O tři roky později, stále jako šestnáctiletý, začal nastupovat za sparťanskou rezervu, kde během podzimní části stihl sedm startů, které okořenil hned třemi góly.
Tím si vysloužil pozvánku do áčka, s kterým absolvoval celou zimní přípravu. První příležitost dostal 23. února v Olomouci, kde pod trenérem Václavem Kotalem nastoupil na závěrečné minuty ligového utkání.
Na další výrazný milník nemusel dlouho čekat. Už za pár týdnů opět naskočil z lavičky do zápasu v Karviné a i jediná minuta pobytu na hřišti mu stačila ke vstřelení svého prvního gólu. V 16 letech a 10 měsících se tak stal třetím nejmladším ligovým střelcem.
Po sezoně, kterou zakončil vítězstvím v MOL Cupu a tedy i ziskem své první trofeje, si vysloužil první start za reprezentaci do jednadvaceti let. Krátce na to byl dokonce nominován k utkání seniorské reprezentace, která musela kvůli karanténě narychlo složit nový tým.
Na podzimu roku 2020 poté Adam přidal svůj první zápis na evropské pohárové scéně. Jako střídající hráč zasáhl do utkání Evropské ligy proti velkým týmům jako Lille, AC Milán nebo Celtic. Během uplynulé sezony poté prezentoval klub také na hřišti Galatasaraye nebo v domácím zápase s Liverpoolem.
Právě v posledních dvou ročnících se pod vedením trenéra Briana Priskeho a jeho realizačního týmu dočkal největších úspěchů. Nejprve mohl se spoluhráči oslavit 37. titul, kterým jsme ukončili devítileté čekání na ligovou trofej, a o sezonu později na něj společně navázali ziskem doublu.
Talentovaný záložník nastoupil v tom nejkrásnějším dresu do 141 soutěžních zápasů, ve kterých zaznamenal 13 gólů a 11 asistencí. I s tímto zápisem se nyní stále mladý fotbalista vydává na své první zahraniční angažmá. V Hamburger SV, který se řadí k tradičním německům klubům, si vyzkouší 2. Bundesligu. Bude tedy působit ve stejné soutěži jako další aktuálně hostující sparťan Michal Ševčík.
Kara, držíme palce, ať Ti angažmá v Německu vyjde!

Sdílet

    Další novinky