Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Kádr ještě posílíme

Tisková konference s Larsem Friisem

Sdílet

Hlavní trenér Lars Friis hovořil po výhře nad trnavským Spartakem o dosavadní práci mladých hráčů v tréninku, zapojení nové posily Ermala Krasniqiho i dalším posílení kádru. Podívejte se na záznam celé tiskové konference.

FRIIS | Tisková konference

O poznatcích ze zápasu s Trnavou
Odehráli jsme druhý přípravný zápas a znovu pro nás bylo podstatné, aby hráči postupně do nohou nabírali zápasovou zátěž. Stále jsme ve fázi sezony, kdy trénujeme opravdu tvrdě. Je pro mě důležité, že i přes spoustu naběhaných kilometrů nedošlo k žádným zraněním. První polovina duelu byla z naší strany trochu statická, ale ve druhém poločase už byli dynamičtější, což mohla způsobit i větší únava na straně soupeře. Šlo o typ zápasu se kterým se můžeme setkat i v Evropě. Soupeř bránil na své polovině a čekal na protiútoky. Je dobré, že jsme si to mohli vyzkoušet.
O výkonech Jakuba Uhrinčaťa a možném zařazení do A-týmu
Pracuje dobře celou přípravu. Máme za sebou tři týdny a stejně jako všichni ostatní hráči, kteří se k nám připojili, rozhodně nezklamal. Musíme sledovat, jak daleko se posouvají a co přesně jim chybí k tomu, aby se dostávali na hřiště i v dresu A-týmu. Je důležité, že Kuba odehrál dvakrát 45 minut a mohl tak poměřit síly s kvalitními soupeři. Daří se mu, ale stále je moc brzy na to, abych rozhodl o tom, jestli se k nám připojí.
O výkonech Lukáše Haraslína na EURO
Na evropském šampionátu Lukáš podle mě podával velmi dobré výkony, a to především v prvních poločasech. Byl nebezpečný, patřil k důležitým členům týmu a předváděl to, na co jsme zvyklí ve Spartě. Myslím, že odehrál dobrý turnaj. Jsem za něj rád a těším se, až se vrátí zpátky.
O začlenění Ermala Krasniqiho
Ermal je chytrý hráč. Jsem si jistý, že se na náš styl hry velmi rychle adaptuje. Dnes ukázal několik velmi dobrých momentů, což předvádí i na trénincích. Vytváří prostor pro spoluhráče a především v poslední třetině hřiště umí být opravdu nebezpečný. Nebyl dosud zvyklý hrát v tak vysoké intenzitě, takže z tohoto pohledu ještě bude potřebovat nějaký čas, aby si zvykl. Určitě ale bude pro tým přínosem.
O hostováních Ševčíka, Karabce a Sejka
Jedná se o tři hráče, kteří jsou velmi talentovaní a kvalitní. Všichni jsou nadějí směrem do budoucna. Bohužel nebylo možné jim momentálně poskytnout dostatek herního vytížení. Konkurence v týmu je příliš vysoká, takže jsme se rozhodli, že pro ně bude vhodné najít zahraniční angažmá. Všichni odchází do velkých klubů, tedy do prostředí, kde mohou růst pod velkým tlakem. Přesně to potřebují, aby mohli sbírat cenné minuty a rozvíjet se.
O složení defenzivy a náhradě Ladislava Krejčího
Určitě potřebujeme posílit kádr o další hráče. V tuto chvíli není kompletní, protože chceme mít každou pozici pokrytou dvěma až třemi hráči. Momentálně nedokážu říct, o které pozice půjde, ale určitě se to týká i defenzivy. Řekl bych, že na pozici levého stopera zatím podává dobré výkony Jaroslav Zelený, který by mohl být jednou z variant na tento post. V tento moment je ale těžké přesně říct, co a jak bude. Když se na stejnou otázku zeptáte v září, určitě budu vědět víc.

Další novinky