Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Hostování pro Patrika Vydru

Jednadvacetiletý defenzivní univerzál bude působit v Mladé Boleslavi

Sdílet

Jednadvacetiletý defenzivní univerzál bude v ročníku 2024/25 hostovat v Mladé Boleslavi. Dohoda mezi kluby neobsahuje opci na trvalý přestup, Sparta má zároveň možnost si hráče v zimním přestupovém období stáhnout zpět.
Patrik je produktem strahovské akademie, v kategorii do devatenácti let dokonce nosil kapitánskou pásku a vedl své spoluhráče mimo jiné do zápasů mezinárodní soutěže UEFA Youth League.
Do A-týmu začal nakukovat v sezoně 2021/22, primárně ale nastupoval za sparťanskou rezervu. Přesto stihl v nejvyšší soutěži zasáhnout do tří utkání.

V následujícím ročníku přidal v áčku o dva starty víc, jednalo se ale převážně o důležité zápasy ze závěru základní části a začátku nadstavby, konkrétně šlo o souboje v Liberci, Olomouci a proti Slavii. Ve všech z nich přispěl k vítězství a připsal si plnou porci 90 minut.
Vítězná nálada u mladého fotbalisty samozřejmě přetrvávala, deset dní po úspěšném derby se totiž radoval ze zisku 37. ligového titulu. V červnu poté podepsal se Spartou nový kontrakt.
V uplynulé sezoně Patrikův prostor na hřišti opět o něco vzrostl, zasáhl celkem do osmi ligových duelů, které doplnil o starty v národním poháru a v Evropské lize, v obou soutěžích zapsal shodně po třech startech.
Závěr ročníku v podání mladého stopera, který ovšem čím dál častěji nastupoval také ve středu zálohy, byl opět vydařený. Na hřišti Mladé Boleslavi, kam povedou jeho kroky a kde se radoval z obhajoby titulu, vstřelil svou první ligovou branku.
O pár dní později mládežnický reprezentant, jenž dosud v dresu lvíčat zasáhl do osmi klání, oslavil zisk doublu.
Nyní bude hostovat v Mladé Boleslavi.
Vydrys, ať se ti v Bolce daří!

Další novinky