Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyRozhovoryU-10

Sezona kategorie U10

Jak se dařilo mladým sparťanům?

Sdílet

Sparťané do deseti let se v jarní části rozhodně nenudili, když sbírali cenné zkušenosti na turnajích i se zahraniční účastí. Mimo jiné změřili své síly s týmy ze Španělska, Anglie či Belgie. Celou sezonu na závěr zhodnotil hlavní trenér Adam Gaisler.
Mladí hráči Sparty během podzimu odehráli ligovou soutěž a to doplnili řadou turnajů. Medaile brali v Mostě, Bratislavě a na halovém turnaji v Plzni. Představili se také na akcích v Německu, konkrétně v Lipsku a Herriedenu. Kromě toho se kvalifikovali na závěrečný víkend PLANEO CUPu. Ten se odehrál v květnu v Kroměříži, sparťané ale na konečnou první příčku nedosáhli a obsadili druhé místo.
Kromě toho opanovali Orlen Cupu v Karlových Varech, kde ve dvanácti zápasech ani jednou neprohráli a po výhrách nad týmy z Česka, Německa, Francie a Polska brali zlaté medaile. V červnu poté odcestovali do Francie, kde odehráli tradiční turnaj EuroPoussins, celkově obsadili 9. pozici ze 48 zúčastněných týmů. Absolvovali taktéž dvoudenní Sokolik Orlen Cup v polském městě Stary Sacz. Tam došli po skvělých výkonech až do finále, kde nakonec podlehli na penalty chorvatské Lokomotivě Záhřeb.
Hráčský kádr U10 během sezony:
Sebastian Arient, Emil Clarup, Matěj Čanecký, Jan Češka, Samuel Dočkal, Thomas Hroník, Eric Juráš, Sebastien Kadlec, Pavel Karnolt, Daniel Křivák, Martin Kůtek, Vojtěch Lipper, Milan Pátek, David Psota, Filip Růžička, Štěpán Straka, Filip Struneček, Jiří Šalplachta, Jan Švingr.
Hráči na dlouhodobý kontakt: Tomáš Arabasz, Mikuláš Bulánek, Filip Havlíček.
Zmíněné akce, ale i mnoho dalšího, na závěr sezony okomentoval hlavní trenér kategorie Adam Gaisler.
Jak hodnotíte sezonu?
Hodnotím ji určitě pozitivně, během celého roku se hráči individuálně rozvíjeli a zlepšovali. Následně bylo velmi důležité naučené dovednosti přenést do náročných zápasů či turnajů, a to jak u nás v České republice, tak i v zahraničí. Z hlediska celého týmu byly nějaké akce povedenější, a některé naopak méně, ovšem z širšího úhlu pohledu jsem velmi rád, že jsme v těchto konfrontacích dokázali opakovaně obstát a ukázali individuální i týmovou sílu.
Které zápasy/akce byste vyzvedl?
V kategorii U10 je různých akcí, turnajů a zahraničních konfrontací opravdu hodně, především pak v období konce sezony. Klukům určitě zůstávají nejvíce v paměti turnaje jako Sokolik Cup v Polsku, PLANEO CUP nebo Orlen Cup, ve kterých zvedali pohár nad hlavu a herně předvedli opravdu dobré výkony. Osobně bych vyzvedl akci ve Francii s názvem EuroPoussins a halový turnaj v Německu HallenMasters. V obou případech byli kluci ubytovaní v tamních rodinách a museli ukázat velkou samostatnost. V tomto ohledu to pro ně bylo obrovsky obohacující.
Co vás nejvíc potěšilo?
Mám radost z celého roku. Těší mě to, jaký udělali hráči individuální progres. Dále herní pojetí celého týmu ve většině utkání a také to, jakým způsobem jsme se chovali i mimo hřiště, když jsme v různých koutech České republiky i v zahraničí reprezentovali Spartu.
Jak se díváte na svůj první rok v pozici hlavního trenéra?
Vše to uteklo velmi rychle. Nějaké věci pro mě byly samozřejmě nové, ale vždy jsem se mohl opřít buď o manažera naší fáze nebo i další trenéry. Díky tomu byl celý rok naprosto skvělý.
V čem jste viděl největší posun za sezonu u hráčů?
Hráči se v tomto období věku učí nové věci velmi rychle, ovšem u každého byl vidět největší posun v něčem jiném. Každý se snažil maximálně rozvíjet ve svých individuálních oblastech. Výrazné zlepšení bylo vidět v technických dovednostech, v rozhodování v herních situacích i celkovém herním myšlení. Z pohledu celého týmu byl vidět progres v herním pojetí na hřišti 6+1.
Kde je třeba naopak přidat?
V podstatě ve všem. Kluci jsou teprve na začátku svých kariér a v budoucnu budou muset opakovaně prokazovat, že se zlepšují ve všech ohledech hry.
Chcete ještě něco doplnit?
Rád bych poděkoval celému realizačnímu týmu za to, jakým způsobem všechny hráče po celý rok rozvíjeli. Dále patří poděkování také rodičům, jelikož dávají svým dětem obrovský servis a podporu, která je pro ně velmi důležitá.
 

Další novinky