Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyInformace

Nový kapitán Sparty

Do nadcházející sezony povede tým Filip Panák

Sdílet

Kapitánskou pásku navlékne na ruku v novém ročníku Filip Panák, který v rudém dresu načne už šestou sezonu za sebou. Na aktuální soupisce je tak nejdéle sloužícím hráčem.
Během uplynulé sezony odehrál nejvíc ligových minut ze všech sparťanů v poli. Dohromady má na svém kontě držitel dvou mistrovských titulů a trofeje pro vítěze MOL Cupu z posledních dvou sezon celkem 132 startů v nejvyšší české soutěži.
„Filip jde ostatním příkladem v tom, jak se nikdy a za žádných okolností nevzdává. Je ve Spartě respektovaný jako hráč i jako osobnost. Svěřit mu kapitánskou pásku proto byla přirozená volba,“ říká sportovní ředitel Tomáš Rosický.
„Pany patří k oporám týmu a vůdčí roli měl už v posledních dvou sezonách. To, že volba padla právě na něj, je logickým krokem, a zachováváme díky tomu kontinuitu. Jeho charakter a houževnatost jsou pro ostatní příkladem. Zároveň je díky svým zkušenostem a klidu na hřišti i mimo něj obrovským přínosem pro celou kabinu. Bude mít samozřejmě oporu i v ostatních zkušených hráčích,“ popisuje důvody volby hlavní trenér Lars Friis.
„Je to pro mě obrovská čest, ale zároveň i závazek. Cítím vůči fanouškům, zaměstnancům, realizačnímu týmu a kabině velkou odpovědnost. Pro mě osobně se navzdory tomu všemu tolik nezmění, chci být na hřišti stále stejný. O kompetence se budeme tak jako v minulých sezonách dělit s dalšími zkušenými kluky. Určitě to není o mně samotném,“ líčí svoje dojmy sám Filip Panák.

Sdílet

    Další novinky