Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryNovinkyU-8

Máme kluky se zdravým charakterem

Uplynulá sezona sparťanů U8

Sdílet

Druhá nejmladší kategorie sparťanů sbírala své první zkušenosti na velkých turnajích. Na těch se kluci posunuli jak ve svých fotbalových dovednostech, tak zároveň lidsky. Celý uplynulý ročník zhodnotil hlavní trenér Patrik Zamazal.
Sparťané ročníku 2016 zahájili sezonu v srpnu společným soustředěním s U7 a U9 v Blšanech. Podzimní část sezóny vyplnila mistrovská a přátelská utkání, ve kterých si vyzkoušeli hrát i proti starším protihráčům. Startovali také na třech turnajích. Tři sparťanské týmy v Červených Pečkách obsadili první, druhou a čtvrtou příčku. Byli zároveň úspěšní v předkole i v kvalifikaci PLANEO CUPu.
V dubnu kluci odehráli dvoudenní turnaj v německém Eberswalde. Na akci startovalo celkem 24 týmů ze tří zemí. Změřili síly s německými a polskými celky a v silné konkurenci nakonec obsadili čtvrtou příčku. Na přelomu května a června poté absolvovali turnaj ve Vídni. Tam odehráli celkem 14 kvalitních utkání, kromě týmů z Maďarska a Rakouska odehráli i remízové derby se Slavií. Na finálovém turnaji PLANEO CUPu ve Vysokém Mýtě obsadili celkovou čtvrtou pozici.
V uplynulé sezoně za U8 nastoupili tito sparťánci:
Vincent Aussenberg, Marek Burda, David Botan, Jaroslav Stefano Horák, Tadeáš Hurych, Vincent Koch, Vincent Rosa, Jonáš Rosenvald, Eliáš Rosenvald, Jakub Švihálek, Sebastian Trapp, Teodor Vrábel, Eliáš Vyskočil.
Hráči na zkoušku/dlouhodobý kontakt: Ondřej Veselý, Lukáš Varhánek, Max Hudec.
Uplynulý ročník kategorie U8 nakonec okomentoval hlavní trenér Patrik Zamazal.
Jak hodnotíte sezonu?
Sezonu hodnotím převážně pozitivně. Vzhledem k tomu, že mluvíme o kategorii U8, tak bych hodnocení rozdělil na hodnocení herní stránky a sociální stránky, protože v tomto věku je pro mě na prvním místě vychovat nejdříve člověka s pozitivním vztahem ke sportu a se zdravým charakterem a až poté úspěšného fotbalistu. Po herní stránce kluci prokázali ve většině oblastí herních činností jednotlivce velký pokrok. Samozřejmě zde na druhou stranu objektivně vnímám, že v činnostech jako je třeba pohyb bez míče či zakončení pod tlakem obránce je ještě spoustu prostoru pro zlepšení, ale celkově jsem spokojený s tím, jak se tým vyvíjel. Po sociální stránce se mi velice líbí, jaké máme kluky se zdravým charakterem, kteří mi tu před očima vyrůstají a celkově spolu vychází.
Které zápasy/akce byste vyzvedl?
Těžko bych vybíral pouze jednu konkrétní akci či zápas. Vyzdvihnul bych veškeré zahraniční turnaje, které jsme absolvovali. Na těch kluci nasbírali spoustu cenných zkušeností, jak po herní stránce, tak i po té sociální. Vždy šlo o příjemné zpestření tréninkového procesu, kdy si kluci užili společné dny spojené s fotbalem a utvořili si tak spoustu hezkých zážitků. Zároveň ale nasbírali spoustu zkušeností ve hře pod turnajovým tlakem s kvalitními zahraničními soupeři, což hodnotím velmi pozitivně pro jejich rozvoj.
Co vás nejvíc potěšilo?
Veškeré okamžiky, kdy vidím, že mají kluci zápal a vášeň pro hru.
Jak se díváte na svůj první rok v pozici hlavního trenéra?
Hodnotím to především jako velkou zkušenost, která cítím, že mě posunula v mém osobním rozvoji o kousek dále.
V čem jste viděl největší posun za sezonu u hráčů?
Myslím, že velký pokrok hráči udělali ve svých individuálních technických dovednostech a herním myšlení.
Kde je třeba naopak přidat?
Prostor pro zlepšení vnímám ve větším emočním náboji, jak v tréninkách, zápasech tak i na turnajích. Na turnajích rovněž také ve vítězné mentalitě. Po herní stránce vnímám prostor pro zlepšení především v bodech, které jsem zmínil v první odpovědi, to jsou tedy pohyb bez míče a zakončení pod tlakem obránce.
Chcete ještě něco doplnit?
Chtěl bych poděkovat svým kolegům trenérům za součinnost a spolupráci v této sezoně. Rovněž také ale i rodičům, kteří jsou nedílnou součástí tohoto procesu a tomu, aby se jejich dítě mohlo rozvíjet právě ve Spartě obětují spoustu volného času, čehož si velice vážím a respektuji to.
 

Další novinky