Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

NEXTGEN CUP: Představení skupiny A

Spartu zde čeká Odense Boldklub a Legia Varšava

Sdílet

Mezinárodní turnaj pro kategorii U19 NEXTGEN CUP se blíží! Už příští sobotu vypuknou boje mezi týmy z Anglie, Dánska, Polska, Rakouska a Česka. Ve skupině A se kromě Sparty představí také dánský Odense Boldklub a polská Legia Varšava. Oba tyto kluby Vám níže představíme.

Odense Boldklub

Odense Boldklub sídlí v městě Odense, které leží na dánském ostrově Fyn a má téměř 180 tisíc obyvatel. Fotbalový oddíl byl založen už v roce 1887, což z něj dělá třetí nejstarší dánský klub. Mezi největší úspěchy na úrovni dospělých patří tři ligové tituly a pět vítězství v dánském poháru.
Na úrovni U19 zaznamenalo Odense poslední větší úspěch v sezoně 2019/20. V covidem ovlivněném ročníku v třináctičlené dánské nejvyšší soutěži skončilo po 19 zápasech na prvním místě o bod před Bröndby IF. Od této sezony skončilo v U19 Drenge Ligaen třikrát páté a jednou na osmé pozici.
Tréninkové centrum klubu OB Ådalen se nachází v centru Odense u stejnojmenné řeky. Jeho součástí jsou čtyři hrací plochy, z čehož hned tři jsou s umělým povrchem a na jedné je přírodní tráva.
Poslední konfrontace Odense Boldklub U19 a českého fotbalu se datuje do srpna roku 2021. To se Dánové střetli se Slavií a dokázali ji porazit 3:0. Nyní hned v prvním utkání NEXTGEN CUPu vyzvou Spartu. Jak se jim v Praze bude dařit?
Foto: ob.dk

Legia Varšava

Legia Varšava je nejúspěšnější polský fotbalový klub. Celek z hlavního města byl založen v roce 1916 a pyšní se nejvíce titulů mistra Polska. Těch získal patnáct, kromě toho hned dvacetkrát slavil prvenství v národním poháru.
V uplynulé sezoně áčko Legie skončilo až třetí, na druhé straně kategorie U19 slavila mistrovský titul. Ten získala až v posledním zápase, před Lechem Poznaň nakonec měla náskok jen jednoho bodu. To je ovšem jediný titul v této kategorii za poslední roky. V posledních pěti letech Legia kromě prvního místa skončila postupně osmá, třetí, šestá a druhá.
Součástí akademie Legie Varšava je aktuálně 241 hráčů, z čehož 26 jich reprezentuje Polsko v kategoriích od U15 do U21. Její tréninkové centrum bylo otevřeno teprve v roce 2020 a nachází se 33 kilometrů jihozápadně od Varšavy. Kromě moderního zázemí obsahuje šest hřišť s přírodní trávou a dvě hrací plochy s umělým povrchem.
Foto: legia.com
Celý NEXTGEN CUP otevře duel sparťanů s Odense Boldklub. Zápas se odehraje v sobotu 27. července od 15:00. Den poté, rovněž v 15:00, Dánové vyzvou Legii Varšava a skupinu uzavře duel Sparty s polským mistrem. Ten je na programu v pondělí 29. července od 17:30. Všechna utkání skupinové části se odehrají na Strahově.
Vstupenky lze zakoupit pouze online přes platformu ENIGOO.

Další novinky