Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

V tréninku se trefuju často

Matěj Ryneš po zápase s Pardubicemi

Sdílet

Po prvním ligovém kole předstoupil před novináře střelec prvního gólu Sparty Matěj Ryneš. V článku najdete přepis pozápasové tiskové konference.

RYNEŠ | Tisková konference

O záludnosti úvodních kol
Myslím si, že první zápasy nejsou nikdy lehké, obzvlášť po té zvláštní přípravě. Byli jsme hodně promíchaní s mladými kluky. Chtěli jsme hlavně vyhrát, to bylo důležité. Povedlo se a za to jsme rádi.
O rozehranosti po letní přípravě
Nerozehranost necítím. Těžkých zápasů jsme odehráli dost. Kdybychom u vápna měli větší kvalitu nebo jsme tam lépe řešili situace, dali bychom víc gólů. Měli jsme hodně šancí. Škoda, že jsme je nevyužili.
O vstřelené brance
Takhle to na tréninku trefuju často. Bylo to pro mě o dost jednodušší než při té první situaci, kterou jsem tam měl.
O obdrženém gólů
Když prohráváte doma, není to dobře, obzvlášť v prvním zápase. Myslím si, že jsme to nezabalili. Do konce poločasu jsme vyrovnali a zvedli jsme se. Věřil jsem, že dáme druhý gól. Čekal jsem jich vlastně ještě víc. Ale tři body jsou doma.
O absenci některých hráčů
Každý hráč je jiný. Samozřejmě nám někteří chybí. Ale těch šancí tam bylo dost. Kdybychom je proměnili, tak by byl ten zápas úplně jiný. Myslím si, že jsme si poradili i bez nich.
O motivaci v podobě reprezentace
Do národního týmu bych se určitě chtěl podívat. Každý o tom sní, je to čest hrát za reprezentaci. Udělám všechno pro to, abych se do ní dostal.
O výměně trenéra
Oba jsou dobří řečníci a dokážou nás namotivovat. V tomto větší změnu necítím.
O nových posilách
Jsou tu dva dny a myslím si, že zapadli skvěle. Mathias dobře zvládl hlavičkové souboje i rozehrávku. Konkurence být musí, včetně mého postu.
O novém pravidlu a diskusích s rozhodčími
Říkali jsme si, že si na to musíme dávat pozor. Minulou sezonu jsme měli hodně vykartovaných kluků. Dnes jsme to zvládli dobře. S rozhodčím mluvil jen Pany a nebyl to problém.
O přípravě na Shamrock
Ještě jsme nekoukali na to, jakým stylem Shamrock hraje. Bude to těžký soupeř, určitě hrají stejně agresivně jako Pardubice. Šlo o dobrou prověrku.

Další novinky