Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Můj blok? Nic speciálního

Pozápasová tisková konference s Mathiasem Rossem

Sdílet

Po prvním zápase druhého předkola Ligy mistrů proti Shamrocku Rovers předstoupil před novináře Mathias Ross. Na tiskové konferenci hovořil například o svém defenzivním zákroku v prvním poločase nebo o vztahu k trenéru Friisovi.

ROSS | Tisková konference

O zabráněném gólu v prvním poločase
Je skvělé takhle pomoci týmu, ale nešlo o nic speciálního. Prostě jsem okamžitě reagoval na nastalou situaci. Nakonec to byl jeden z klíčových momentů zápasu.
O poděkování od Petera Vindahla
Ještě mi nepoděkoval, možná by měl... Dělám si srandu, samozřejmě. Občas se něco takového stane, to už je součástí fotbalu. Nikdo se za to nemusí omlouvat. Na konci zápasu navíc předvedl skvělý zákrok a zachránil nás.
O vztahu k Larsu Friisovi
Znám ho jako trenéra i osobnost. On zase ví, co ode mě očekávat. Na druhou stranu, v předchozím společném angažmá jsme hráli s úplně jinou taktiku. Potřebuju ještě nějaký čas na adaptaci, ale i díky vztahu s Larsem jsem se rychle rozkoukal. Určitě mi to pomáhá.
O své pozici v obranné trojici
Upřímně, mohu hrát ve středu i napravo obrany. Nemám žádnou preferenci. Vždycky nastoupím tam, kde mi řekne trenér.
O příchodu do Sparty
Na letní přípravu jsem se vrátil do Galatasaraye, ale rychle jsem poznal, že nezůstanu dlouho. Když se ozvala Sparta, vůbec jsem neváhal. Neměl jsem žádné pochybnosti o tom, že chci hrát zrovna tady. Pomohlo i to, že jsem znal Larse. Už předtím jsem však věděl, o jak velký klub jde.
O odvetě v Praze
Rozhodně není konec. Dnešní zápas jsme měli pod kontrolou. Byli jsme hodně na míči, mohli jsme také vstřelit více branek. Na konci jsme však mohli také inkasovat. Tohle byl jen první poločas. Druhý nás čeká příští týden v Praze.

Další novinky